Den 9:e september är det riksdagsval i Sverige
Dennis Gårdman skriver om de totalitära element som finns i politiken. - Foto: Privat & TT

Dennis Gårdman: "Låt hela Sverige få leva"

Dennis Gårdman: " Istället för att inskränka asylrätten, istället för att inskränka strejkrätten och istället för att gynna rikskapitalister och kasta pengar på banker så borde en sund politik fördela resurserna och påbörja en decentralisering"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Samhället har blivit inlindat i något totalitärt trassel, idéer som förr var helt otänkbara i en

demokratisk stat har helt plötsligt blivit till något som låter vettigt och sunt.

På vissa sidor av politiken talas det positivt om ett angivarsamhälle flera partier ser positivt på att man ska bussa soldater på bråkiga ungdomar i förorten, militären som ska skydda folket mot utstående hot ska alltså börja se folket som sin fiende, absurt!

Det verkar som att gediget politiskt tänkande och vettigt problemlösande har fått vingar och flugit
ut genom fönstret.

Istället för att tänka på en jämn fördelning i samhället så ska allt dåligt bort på en gång, snabbt och enkelt. Inga långsiktiga planer, i dagens anda ska en bara tänka så långt näsan räcker.

Detta gynnar de främlingsfientliga och arbetarfientliga partierna, man tycker här att socialdemokraterna skulle ha gått på en mer ideologisk väg och förklara varför klyftorna ökar och varför det blir mer osäkert i samhället, alltså att förklara kapitalismens biverkningar.

Nä rå, de tar armkrok med högern istället och pekar med hela handen mot underklassen. Bort med ideologi, sudda ut blockgränserna det är sossarnas melodi.

Med högern och socialdemokraternas arbetarfientliga politik så har det välfärdssamhälle som vi svenskar har varit så stolta över smulats sönder, sjukhus läggs ner och det blir mindre och mindre resurser till landsbygd och förorter.

Så blir de förvånade att kriminaliteten ökar, det är en tragik-komisk fars detta! Välfärdens bortsuddande skylls på flyktingar samtidigt som landsbygden behöver mer människor för att kunna få behålla sina sjukhus, bibliotek och skolor.

De människor som kommer hit är en del av lösningen inte en del av det stora problemet. Problemet ligger i den ojämna fördelningen, problemet är det råa kapitalistiska system som suger musten ur samhället.

Så istället för att inskränka asylrätten, istället för att inskränka strejkrätten och istället för att gynna rikskapitalister och kasta pengar på banker så borde en sund politik fördela resurserna och påbörja en decentralisering, låt hela Sverige få leva!

Demokratisera mera, låt folket komma närmare makten! För att komma ur denna brun-blåa sörja
behöver vi utöka demokratin och jag är övertygad över att demokratin inte fungerar utan socialism
och vise versa. Så låt mig presentera lösningen, den heter: Socialism!

Dennis Gårdman,
Student & aktivist
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.