Bettina Buchannan deltog i paradise hotel
Bettina Buchanan riktar kritik mot Åsa Linderborg och Lina Makboul. - Foto: Privat & TT

Bettina Buchanan: "#metoo har bara börjat"

Bettina Buchanan: "Det sker 100 övergrepp om dagen i Sverige. 2016 kom det in 6715 anmälningar om våldtäkt varav 161 personer blev dömda. #metoo har inte gått för långt, #metoo har bara börjat"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Lina Makboul och Åsa Linderborg.

Jag ställer mig frågande till er. Hur kan ni som människor i denna värld, och i synnerhet som kvinnor i denna värld, backa män som begått sexuella övergrepp på kvinnor?

Hur kan ni ha mage att säga att #metoo har gått för långt, när vi äntligen vågat öppna upp oss och slutat att skuldbelägga oss själva för vad män utsatt oss för?

Ni må tycka att ni är coola som är en i grabbgänget, ni må tycka att ni är balla som är på killarnas sida. Ni må tycka att ni är för starka för att stötta och vara en del i #metoo. Men ni om några har verkligen fallit offer för patriarkatet, som inte vågar stå på kvinnornas sida.

Kanske att ni tillhör de tursamma 20 procent kvinnor i Sverige som inte har blivit utsatta för någon typ av sexualbrott, men när eller om det händer er eller era döttrar, så hoppas jag att ni aldrig kommer att tvingas möta personer som er själva.

Jag hoppas att ni aldrig tvingas bli ifrågasatta och misstrodda på, på det sättet ni ifrågasätter och misstror andra kvinnor. Jag hoppas att ni aldrig tvingas träffa någon som skuldbelägger er för att ha blivit utsatta för sexualbrott, på det sättet ni skuldbelägger andra kvinnor.

Det sker 100 övergrepp om dagen i Sverige. 2016 kom det in 6715 anmälningar om våldtäkt varav 161 personer blev dömda. #metoo har inte gått för långt, #metoo har bara börjat. Och kampanjen kommer att fortsätta till den dagen då 6715 personer döms, eller då män slutar begå sexualbrott.

Bettina Buchanan,


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.