Martin Timell har friats efter misstankarna om våldtäkt
Annika Brandt anser att utfallet i en rättegång ska väga tyngre än folkdomstolen. - Foto: Privat & Nyheter24

"Ni som fortfarande anklagar Martin Timell – skärpning!"

Annika Brandt: "Jag är chockad över att vissa människor litar mer på EN kvinna som berättar om en händelse för 9-10 år sedan, än ett beslut i åtalet utav rätten"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Domen mot Martin Timell har kommit. Åtalet ogillades utav rätten och därav Martin blir frikänd.

Jag är inte förvånad, jag anade att åtalet skulle på ett eller annat sätt bli ett frikännande. Idag är jag mer chockad över vissa människors kommentarer, där allt för många, trots friande på grund av av bristande bevis, dömmer Martin som skyldig i en allt för skrämmande folkdomstol.

Det finns en anledning till ett domslut. I detta läge ska det vara på grund av av bristande bevisning. Det går inte bekräfta med bevisning att en våldtäkt har skett. Det har tingsrätten kommit fram till.

Men enligt allt för många utomstående så finns det bevisning? Då säger jag till er. Om ni är övertygande och VET att han är skyldig. Kliv fram till polisen och vittna om det och lägg fram trovärdigt BEVIS. 

Istället för att sitt vid en skärm och lägga ut anklagelser mot Martin i ett åtal där han har blivit frikänd. Så ni som fortfarande anklagar Martin Timell, skärpning!

Jag är chockad över att vissa människor (för många) litar mer på EN kvinna som berättar om en händelse för 9-10 år sedan, än ett beslut i åtalet utav rätten. Ett åtal som inte ens vittnena kan ge övertygande bevisning, eller rättare sagt tillräcklig bevisning, om att de hade sett vad som hade skett, enbart att de hade sett på kvinnan att något hade hänt.

Men vad var det som hade hänt? Det är den stora frågan då det leder till ord står mot ord. I detta fall ska
tydligen bevisningen varit så svaga så att till och med Lulu Carters vittnesmål ifrågasätts, på grund av (tydligen) för hög berusningsgrad. 

Om ni nu anklagar folk utan bevisning, då frågar jag er, tror ni verkligen att Lulu i såna fall var den enda som var berusad på denna badtunnefest? I sådana fall hur trovärdiga är dessa vittnesmål?

Det spelar ingen roll, skyldig eller oskyldig, dömd eller inte. Finns det inte tillräcklig eller trovärdig bevisning så ska en person inte åtalas. Det gäller i alla brott! Så länge det inte går bevisa en person begått ett brott så är personen oskyldig. Punkt!

Det spelar ingen roll vad Martin ska ha för attityd och jargong. Det hör inte hit, sådana attityder finns i alla yrken och miljöer, jag säger det inte är okej, men det hör inte hit. Det är stora skillnader mellan det och våldtäkt. 

Blanda inte ihop det och denna rättegång och dom. Vi ska också i i bakhuvudet att hela denna soppa med Martin Timell, TV4, Lulu och hela grytan, är att hela historierna är kantade utav konflikter. Så man kan inte lita på allt som skrivs mot eller om Martin.

Ni som sitter och läser detta. Vill ni att folk ska dömas på svaga bevisningar, rykten, hörsägen? Vill ni ha ett samhälle där domar utdelas av folkdomstolar? 

Jag tror faktisk inte ni vill leva i ett sådant samhälle.

Annika Brandt

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.