Elaine Eksvärd skrev en uppmärksammad instagrampost om män under fotbolls-VM
Marcus Birro kritiserar Elaine Eksvärds Instagram-post den 21/6. - Foto: TT

Marcus Birro: "Ohederligt, Eksvärd"

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro: "Det får faktiskt snart vara nog med de perversa dumheter som somliga tar för givet att män ska behöva käka. Den här vidriga vulgariteten flyttar dessutom fokus från de verkliga problemen som finns i världen"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag har läst mycket värdelös dynga i mitt liv. Detta är bland det mest fientliga, det mest lögnaktiga, det mest fördomsfulla och värdelösa jag läst på bra länge. Ohederligt var ordet.

Jag vet inte hur det är med Eksvärd. Men jag har lyckats se fotboll och vara ensamstående farsa med två barn samtidigt. Jag har arbetat, skrivit, samlat in pengar via mitt jobb till Min Stora Dag och även faktiskt hunnit vara en relativt hyfsat god medmänniska på samma gång.

Sluta måla ut halva mänskligheten som lobotomerade apor utan medmänsklig förmåga. Jag är så trött på att bli idiotförklarad av bittra, småsinta människor. Jag äger tolkningsföreträde till mitt eget liv.

Just nu medverkar två av de poddarna om fotboll jag leder i en lättsam tävling kallad Henkes utmaning. Alla de stålarna går till välgörenhet. Studio Allsvenskan valde Min Stora Dag och Birros Sportpod valde Ankarstiftelsen.

Jag vill också hälsa Eksvärd att fotbollen som global företeelse gjort miljoner ton mer bra grejer för världens barn än vad hon själv har gjort. Just Ankarstiftelsen är en av flera sammanhang som ser fotbollen som en väg ut ur kriminalitet, våld, trafficking och andra vidrigheter.

Det finns fler exempel. Många fler.

Det får faktiskt snart vara nog med de perversa dumheter som somliga tar för givet att män ska behöva käka. Den här vidriga vulgariteten flyttar dessutom fokus från de verkliga problemen som finns i världen.

Eksvärd själv hävdar att Expressen felrubricerar henne, det bör man ta i beaktande. Men hon säger faktiskt till tidningen när de ringer henne: "Jag tänker på män som jag känner som aldrig säger något offentligt om alla orättvisor. Det är bara kvinnor. Jag vet inte varför det är så. Det får en psykolog svara på. Men jag tycker att det är hemskt. Jag fattar det inte. Det är så konstigt."

Det är ett fullständigt vedervärdigt korkat argument. Vad menar hon? Att män inte bryr sig om orättvisor för att de följer VM i fotboll? Att bara kvinnor är empatiska nog att orka bry sig om sin samtid?

Eller helt enkelt det hon verkar tycka och som ligger i tiden; män är totalkvaddade halvapor som i bara bryr sig om sig själva, starköl, sex och fotboll.

Det andas och stinker människoförakt lång väg.

Jag träffar under VM väldigt många män som älskar att följa VM. Ingen av dem, inte en enda, skiter i sina barn, i andras barn, i världens orättvisor för att de gillar att dricka en bärs och följa Sverige i VM.
Kom ner från dina hycklande hästar och anta utmaningen att bli en anständig debattör igen.

Det här var det mest ohederliga jag läst på länge.

Marcus Birro,
Författare


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.