Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ungsvenskarna: "SD står upp för välfärden – på riktigt"

- 27/06/2018, 12:10
Ungsvenskarna deltar i Nyheter24:s debattkampen.

Ungsvenskarna anser att man ska lägga en röst på SD om man tycker att det svenska folket förtjänar en bättre välfärd.

Privat & Henrik Montgomery TT/TT

Ungsvenskarna: "Om man på allvar vill förbättra svensk välfärd, varför då rösta på ett parti vars facit från rådande mandatperiod bland annat består av: dubbelt så långa vårdköer, nedskärningar inom assistansersättningen och markant färre poliser?"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det kan sällan ha varit så sorgligt att vara sosse som idag. Inte nog med att ens systerpartier fullständigt fallerat runt om Europa under de senaste åren, dessutom har man på hemmaplan mötts av rekordlågt stöd i rad olika mätningar. 

Extra svettigt var det nog att ta del av Aftonbladet/Inizios mätning som visade att sittande regeringskonstellation endast har stöd av ynka två procent av svenska folket och mindre än tio procent inom de egna leden.

Men hur har man då valt att agera under denna historiska kris? Jo, man har velat måla upp valet som en folkomröstning om svensk välfärd. Som ett led i detta har man försökt förvilla väljarna till att tro Socialdemokraterna minsann värnar om svenskt välfärd och det enda argumentet som nyttjats är att de inte ämnar sänka skatten. 

På detta sätt tror sossarna att de ska lyckas återfå svenska folkets förtroende och åter få möjligheten att styra vårt land.

Löfven har förvisso rätt i att välfärden kommer vara en av de absolut största frågorna inför höstens val, han gör dock en missbedömning när han tror att detta spelar Socialdemokraterna i händerna. 

De skoningslösa skattehöjningar som hans regering genomfört under denna mandatperiod har på intet sätt inneburit en ökad och förbättrad välfärd och det är vi många som upplevt och uppmärksammat.

Om man på allvar vill förbättra svensk välfärd, varför då rösta på ett parti vars facit från rådande mandatperiod bland annat består av: dubbelt så långa vårdköer, nedskärningar inom assistansersättningen, markant färre poliser, tredubblade köer till barn-, och ungdomspsykiatrin och en ökning av särskilt utsatta områden från 15 till 23 på bara två år enligt polisens rapporter. 

Istället för att investera i välfärdens kärna har man årligen lagt dussintals miljarder på migration, integration och vuxna afghanska män, detta utan att förbättra den rådande segregationen.

Sverigedemokraterna står på riktigt upp för den svenska välfärden och välkomnar debatten om den i den stundade valrörelsen. Med budgetprioriteringar som 8,7 miljarder ytterligare till vården, 7 000 fler poliser samt ett lönelyft på 6 000 kr extra i månaden för en vanlig polis och en politik som låter kunskap och skötsamhet prägla skolan står vi som ensam garant för en förbättrad välfärd. Vi vet dessutom vad alternativet är.

När Socialdemokraterna är ansvariga för vården tvingas kvinnor föda barn i bilen och svårt skadade vänta i timmar på akuten. När Socialdemokraterna är ansvariga för lag och ordning får polisen slut på mordutredare och våldtäktsärenden läggs på hög. 

När Socialdemokraterna är ansvariga för svensk skola får vi läsa rubriker om islamistiskt slöjtvång på kommunala förskolor och misstänkta våldtäktsmän får gå kvar på samma skolor som deras offer.

Om man anser att det är att ta ansvar för svensk välfärd gör man rätt i att rösta på Socialdemokraterna, eller något av alla de partier som gjort deras styre möjligt. 

Tycker man att svenska folket förtjänar en bättre välfärd finns dock bara ett alternativ, Sverigedemokraterna.

Tobias Andersson,
Nationell talesperson för Ungsvenskarna

Felix Byström,
Vice nationell talesperson för Ungsvenskarna

Pontus Andersson,
Andre vice talesperson för Ungsvenskarna