Ungsvenskarna deltar i Nyheter24:s debattkampen.
Mattias Karlsson (SD) och Tobias Andersson från Ungsvenskarna förklarar varför fler jobb inte räcker för att lyckas med integration i Sverige. - Foto: Privat/Erik Mårtensson/TT.

Ungsvenskarna: "Vi vill återskapa ett sammanhållet Sverige"

Ungsvenskarna: "Vi går till val på att återskapa ett sammanhållet Sverige präglat av trygghet, tradition och tillhörighet. Ett Sverige som ställer krav på att de som kommer hit anpassar sig och successivt blir en del av den svenska nationen"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det fanns en tid då Sverige var präglat av högt socialt kapital, en allmän förståelse och välvilja mellan invånarna, en stark nationell kultur och rent generellt en hög grad av sammanhållning och tillhörighet inom nationen. En tid då man inte låste ytterdörren, då man utan oro lät barnen leka själva ute och då man hjälpte sin nästa i ren välvilja. Den tiden är förbi.

Idag ser vi istället ett land präglat av segregation, utanförskap och kriminalitet. Ett land inom vilket skottlossningar, knivhuggningar, bilbränder och våldtäkter blivit vardag. Äldrerån, mord, hedersförtryck och gruppvåldtäkter är inte längre någonting sällsynt utan sker i sådan utsträckning att det sällan ens blir några större rubriker i etablissemangsmedia. 

Att denna nedmontering av det svenska samhällets trygghet och sammanhållning skett är ingen slump. Det är en direkt konsekvens av beslutfattares förakt mot de värderingar och den kultur som byggt Sverige starkt, samt deras ideologiska vurmande för massinvandring och mångkulturalism.

Genom att aktivt förringa, förlöjliga och förminska existensen av, eller åtminstone betydelsen av, svenska värderingar och svensk kultur har de lagt grunden för ett splittrat samhälle där en delad identitet bland invånarna är ett minne blott. De hundratusentals invandrare som kommit hit har aldrig ens fått chansen att bli en del av Sverige. 

Detta då styrande politiker konsekvent hävdat att det inte finns någonting att bli en del av och att de gör bäst i att behålla sina värderingar och sin kultur, motiverat med flummiga resonemang kring påstått berikande. Istället har man desperat försökt hävda att allt som krävs för en framgångsrik integration är att invandrare får jobb.

Vi har dock länge påpekat att jobb är långt ifrån allt som behövs. Det säger sig självt, och det har upprepade gånger manifesterat sig, att potentiella destruktiva och samhällsskadliga värderingar inte blir ett minne blott den dagen man börjar jobba. 

Om man kommit till Sverige med en uppfattning om att ens dotter behöver täcka sitt hår och ansikte för att inte attrahera män, att hon behöver könsstympas för att inte kunna njuta av samlag, att hon förtjänar att dö om hon dejtar en svensk kille och att det enda rätta är att gifta bort henne mot hennes vilja så försvinner självklart inte de värderingarna dagen man får ett subventionerat jobb på ett lager. 

Att blint hålla fast vid att så vore fallet är att försaka de tiotusentals hedersförtryckta kvinnor och unga tjejer som idag lever under misär i Sverige.

Här måste vi sätta ned foten för vilka värderingar som ska rymmas i vårt land. För oss är det enkelt, i vårt land ska jämställdhet, demokrati och medmänsklighet råda. Då kan vi inte acceptera värderingar likt de som nämndes ovan. 

Genom att ställa hårdare krav på kriterierna för att få svenskt medborgarskap kan vi enkelt säkerställa att destruktiva värderingar inte tillåts segregera Sverige allt mer, samtidigt som utvisning måste bli en aktiv åtgärd för ökad trygghet och sammanhållning i Sverige.

Vi går till val på att återskapa ett sammanhållet Sverige präglat av trygghet, tradition och tillhörighet. Ett Sverige som inte välkomnar religiöst eller kulturellt betingad kvinnofientlighet. Ett Sverige som ställer krav på att de som kommer hit också anpassar sig och successivt blir en del av den svenska nationen. 

Tobias Andersson,
Nationell talesperson Ungsvenskarna

Mattias Karlsson,
Gruppledare i Riksdagen Sverigedemokraterna

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.