Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lars Beckman (M): "Vänsterpartiet har samma mörka bakgrund som SD"

- 04/07/2018, 07:59 -
Lars Beckman jämför Vänsterpartiet till Sverigedemokraterna som ett extremistiskt parti.

Lars Beckman (M) anser att Vänsterpartiet har en mörk bakgrund likt SD.

Private/ERIK MÅRTENSSON/TT/Instagram/rebeccafiona

Lars Beckman (M): "Både SD och V har en ekonomisk politik som inte håller ihop och som inte tål en närmre granskning. V lovar allt till alla – och gratis ska det vara – men utan att tala om att det inte finns någonting som är just gratis"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Nyligen blev Rebecca och Fiona uppmärksammade för att de protesterade mot ett av riksdagens partier i direktsändning i TV4. Kvällspressen kallade det kupp. Samma artister säger i samma mening att de tänker rösta på Vänsterpartiet i riksdagsvalet. Det är nu det blir intressant.

Ingen behöver betvivla att medieeliten på Södermalm med gott stöd av andra åsiktseliter ogillar vissa partier men varför är det legitimt att stå bakom och öppet hylla vänsterpartiet? Ett parti med en minst lika smutsig historia som exempelvis SD.

Om man ska tro gällande opinionsmätningar så är det cirka en fjärdedel av Sveriges befolkning som säger sig sympatisera med V och SD. Det ena partiet fördöms med all rätt för deras Sverigefientliga politik av de flesta organisationer som har analyserat deras politik, men var kommer vänsterpartiets frikort ifrån? 

Varför tas det inte lika mycket avstånd från kommunism i Sverige i offentligheten?

Både SD och V vill att Sverige ska lämna EU. Både SD och V vill inte att Sverige ska gå med i trygghetsorganisationen Nato. Det finns även andra likheter i synen på motståndet mot arbetskraftsinvandring osv osv.

Att lämna EU skulle skada Sveriges intressen och påverka hela samhället i en icke önskvärd riktning. Sverige är ett litet exportberoende land i ytterkanten av Europa som har allt att vinna på frihandel och fri rörlighet inom EU. 

Större delen av resurserna till välfärden kommer just från våra exportföretag där EU står för den allra största delen av vårt handelssamarbete.

Både SD och V har en ekonomisk politik som inte håller ihop och som inte tål en närmre granskning. V lovar allt till alla – och gratis ska det vara – men utan att tala om att det inte finns någonting som är just gratis. Det är alltid någon annan som betalar. 

SD har en ekonomisk politik som skulle leda till sämre ekonomisk utveckling på lång sikt om Sverige skulle lämna EU. Tillväxten skulle sjunka och arbetslösheten stiga och kortsiktigt så går budgeten helt enkelt inte ihop när de tror att man kan ta bort kostnader för integration och migration på det sätt så partiet gör. 

SD har inte en trovärdig ekonomisk politik.

Vänsterpartiet kommunisterna var en formell del av det forna östblockets kommunistparti. I de länder där man har prövat kommunism har det alltid slutat i ekonomisk katastrof. Vänsterpartiets ledande företrädare idag gick alla med i just VPK och Ulla Andersson vägrade tills nyligen att sluta kalla sig kommunist. 

Det svältande folket i Venezuela där man har fått pröva kommunistiskt styre längtar nog efter både marknadsekonomi och mat. På webbplatsen forum för levande historia kan man läsa om kommunismens avskyvärda brott mot mänskligheten. Det borde många göra.

Det är därför fascinerande vilken skillnad som det blir i reaktioner i media och bland åsiktseliten när personer säger sig vara vänsterpartister eller om de säger sig sympatisera med SD. En tidigare medlem av en grupp i Sverige gick ut och sa att han skulle rösta på SD. 

Det blev helsidor i kvällstidningarna och artisten avbokades men varför blir det inte motsvarande reaktioner när artister mediepersonligheter eller kulturarbetare säger sig vara kommunister eller stödja vänsterpartiet?

Båda partierna har samma mörka bakgrund och borde faktiskt inte ha en plats i Sveriges Riksdag om man objektivt skulle granska deras politik och den skada för Sverige som det skulle innebära om de fick en majoritet av rösterna.

Det vore önskvärt med en obligatorisk utbildning för den som säger sig sympatisera med extrema partier som SD och V. Sätt varje kändisartist som koketterar med att vara vänsterpartist i offentligheten på 20 timmars samhällsorientering och studier av kommunismens brott mot mänskligheten.

Den numera bortgångne Kjell Albin Abrahamson gick hårt åt kommunismen i en intervju där han konstaterade att bor man i kommunistiska länder blir man ju inte så intresserad av den här flotta teoribildningen utan man är mer intresserad av praktiken. 

Han sa i intervjun att det är bara att konstatera att ekonomiskt, mänskligt, ekologiskt, vad som helst, så är kommunismen en katastrof. Han konstaterade sedan att just det budskapet har ju lite svårt att gå fram i Sverige.

Så ni som säger sig vara vänsterpartister och kommunister – besök Levande Historia. Media har också ett stort ansvar. Likväl som ni borde berätta om konsekvenserna av SD politik för Sverige så borde ni faktiskt granska även Vänsterpartiet och konsekvenserna av deras politik. 

Även om du skulle tycka att Jonas eller Jimmy verkar vara sympatiska personer så är det deras parti och politik du ska rösta på.

Det borde inte vara möjligt att någon person som verkar i offentligen säger sig vilja Sverige så ont att man säger sig rösta på Vänsterpartiet eller andra extrempartier. Det gäller även hippa artister som har ett stort inflytande på unga.

Lars Beckman
Riksdagsledamot (M) Gävleborg