Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marcus Birro: "Ge polisen de resurserna de kräver"

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Skjutningar i Sverige ökar.

Marcus Birro yrkar större polisinsatser för att motarbeta utanförskap i skuggområden.

Privat/Johan Nilsson/TT

Debatt | 04/07/2018 21:22

Marcus Birro: "Kan inte eliten åka ut och hälsa det till alla hederliga och solidariska människor som tvingas leva i bostadshus mitt i denna grova brottslighet. Se den utsatta mamman i förorten i ögonen och säg till henne att hon inte ska vara rädd"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Över 40 döda i skjutningar i Sverige 2017. Sverige skiljer ut sig som ett av de absolut värsta länderna i Europa.

Italien? Maffians hemland har bättre statstik, de skjuts färre där. Tyskland? Inte ens i närheten.

Var inte rädda som det brukar heta.

Kan inte eliten åka ut (i sina nya bilar) och hälsa det till alla de hederliga och solidariska människor som tvingas leva i bostadshus mitt i denna grova brottslighet. Jag skiter i deras förakt. Men se den utsatta mamman i förorten i ögonen och säg till henne att hon inte ska vara rädd...

"Vi vet inte vad det beror på" säger polisen i SVT nu.

Kan det bero på att samhället pissat på de här områdena under lång tid? Kan det bero på att det skapats skuggsamhällen där INGEN ens överväger att tala med polisen? 

Kan det bero på en fruktansvärd slätstrukenhet? Kan det bero på att grovt kriminella fått leka i sandlådan i Sverige i decennier?

Kan det bero på att det finns människor i de här områdena som tagit lagen i egna händer under lång tid, så länge som flera år? Kan det bero på att de skiter fullständigt i allt och alla, inklusive poliser?

Kan det vara att de fått bygga sina parallell-samhällen medan välmenande socionomer bjudit dem på perfekt blandad saft och nybakade bullar?

Vad säger det om tryggheten i vårt land? Vad säger det om allting som sker just nu?

Jag blir så hopplöst förtvivlad när jag hör politiker och polischefer stå och skaka på huvudet och ljuga om att de inte vet varför det blivit så här. 

Det skjuts alltså fler människor här än i Italien. Vad handlar det om?

Annie Lööf kan stå i Almedalen och få applåder när hon säger att det är hemskt att 800.000 människor lever i utanförskap och att hon ska ändra på det när det är HON och hennes kollegor som sett till att de hamnade där. 

Har de ingen skam i kroppen?

Konkret: Ge polisen EXAKT ALLA resurser som de kräver. 

Skärp vapenlagarnaSkärp alla andra lagar som rör grov brottslighet. Döm alla våldtäktsmän till livstid. Lås in folk som mördar andra människor.

Lås in människor som polisen VET kommer begå nya våldsbrott. Lås in dom.

Marcus Birro,
Författare

Vill du också få ut din röst?