Olle Pohlin kritiserar djuskyddslagen.
Olle Pohlin ställer sig frågande till vem djurskyddslagen egentligen är till för. Djuren, eller djurbönderna? - Foto: Privat / Patric Söderström TT

Olle Pohlin: "​Vem är djurskyddslagen till för egentligen?"

Olle Pohlin: "Jag uppmanar alla som tycker att Sverige har ett bra djurskydd men som inte tycker att dessa regler stämmer överens med er uppfattning läser på om reglerna för djurhållning som finns på jordbruksverket"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Om jag vill ha en mink som husdjur kommer jag att få avslag då minkar är vilda och jag inte kommer att kunna uppfylla minkens behov. Även om jag tar hand om minken och låter den leva för sin egen skull med riktigt stor inhängnad. 

Om jag istället var en minkfarmare som stänger in minken i en gallerbur som har en flyttkartongs storlek för att sedan flå den på dess päls. Då är det lagligt för att det är en näring som Sveriges ekonomi tjänar på.

Vem är djurskyddslagen till för egentligen, djuren eller djurbönderna? Sverige berömmer sig själv för sitt starka djurskydd men läser du reglerna som går att hitta på jordbruksverket lär du bli chockad. Där läser jag att du får ha 9 hönor per kvadratmeter och att varje höna har rätt till 0,3 meters bredd och 0,45 meters höjd. Är det krav-märkt så är det 6 hönor per kvadratmeter som gäller. 

Grisar har ingen rätt att vara utomhus någonsin under hela sitt liv och vill bonden avliva en griskulting slår den ett hårt slag i bakhuvudet på kultingen helt lagligt. Avlivning på vuxna, oftast 6 månader även om grisar blir 15 år, sker genom gasning där grisarna får en känsla av att lungorna brinner upp i flera minuter för att sedan bli medvetslösa.

Lagen säger enligt paragraf 9a att det är förbjudet att genomföra sexuella handlingar med djur. Då undrar jag varför det är vardag att tvångsinseminera djuren. En handling där du för in din hand och arm eller ett instrument i djurets vagina för att befrukta henne. Är du feminist finns det ingen chans att du vill stötta det här. Hade det genomförts på en människa hade det klassats som våldtäkt men det är detta som kallas för kärlek i bregottfabriken.

Jag uppmanar alla som tycker att Sverige har ett bra djurskydd men som inte tycker att dessa regler stämmer överens med er uppfattning läser på om reglerna för djurhållning som finns på jordbruksverket. Det finns stor risk att det slutar med att ni inte längre vill stödja användning av djur någonsin igen.

Jag vill gärna berätta mer och hänvisar därför till att följa diverse djurrättsorganisationer på sociala medier och ta kontakt med dem vid frågor. Vi finns till för att uppmana folket som blivit lurade av propaganda. Det är företagen som har pengarna och stor makt. 

Just nu har Arla en ny kampanj där de snackar skit om växtdrycker som är på väg att konkurrera ut dem. I butikerna idag har växtmjölken lika stora hyllor som komjölken. Snart finns inte hyllor kvar för komjölken. Framtiden är vegansk, även om det tar lite tid.

Olle Pohlin,
Djurrättsaktivist

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.