Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kristna Värdepartiet: "Män och kvinnor är olika!"

- 23/08/2018, 16:30 -
Den 9 september hålls det val i Sverige.

Anette Westöö. Barn som läser en könsneutral bok.

Privat / Fredrik Sandberg TT

Anette Westöö (KvP): "De styrande i Sverige har bestämt sig för att omforma vårt samhälle efter befängda feministiska teorier. Detta genomsyrar varje del av medborgarens liv: från dagis till universitet, från familjer till arbetsplatser"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

En skriande brist på sunt förnuft. Det är vad som råder i Sverige när det gäller jämställdhet. Ibland kan man undra omhela landet gått och blivit tokigt. (Oops! – nu skrev jag"man". Det heter visst "en" numera, även i subjektsform.)

De styrande i Sverige har bestämt sig för att omforma vårt samhälle efter befängda feministiska teorier. Detta genomsyrar varje del av medborgarens liv: från dagis till universitet, från familjer till arbetsplatser. Medborgarna tänker inte tillräckligt jämställt och ska därför uppfostras av staten.

Det börjar redan i vaggan. Familjerna ska tvingas att dela lika på föräldrapenningen, oavsett om det passar deras livssituation eller ej. Sedan ska barnen in på dagis och båda föräldrarna ut i arbete. Att en mamma skulle stanna hemma med ett barn som passerat ett års ålder och därmed är "redo" för dagis finns inte på kartan, trots att det faktiskt är vad många kvinnor önskar. 

Den familj som vill ha det genom tiderna välbeprövade arrangemanget att pappan under en viss period i familjens liv förvärvsarbetar, medan mamman lägger mer av sin tid på att ta hand om barnen i hemmet, kommer att ha mycket svårt att överleva ekonomiskt.

Sedan fortsätter det på dagis. Barnen ska så tidigt som möjligt lära sig ifrågasätta traditionella könsroller, och inte bara det utan också själva idén att det finns två kön. De ska manipuleras till att leka "könsotypiska" lekar. Ofta blir resultatet, som en förskollärare berättade, att grabbarna använder dockvagnen som bil.

Självklart ska tjejer som självmant leker med bilar och killar som frivilligt leker med dockor få göra det! Frihet ska råda i leken så länge man är snäll mot kompisen – men varför ska vi tvinga de stackars kottarna till det ena eller det andra?

I skolan fortsätter det. Idén att män i alla tider har förtryckt kvinnor, och att dessa maktstrukturer lever vidare idag, har blivit till en modern dogm som inte får ifrågasättas. Manliga egenskaper och maskulinitet betraktas som något suspekt. Genom hela utbildningsväsendet trummas det in i eleverna. Pojkar och unga män får höra dag ut och dag in att det är fel på dem. De tillhör det förtryckande, onda könet. Vad gör det med deras självbild?

Och inte blir det bättre i arbetslivet. Där ska skillnader utjämnas genom kvotering. Polis, brandförsvar och försvar ska fyllas med kvinnor till varje pris – även om det innebär att kraven sänks. Och kraven har sänkts. Vi har kvinnliga poliser som i en grupp om tre inte lyckas sätta handfängsel på en ensam brottsling. Vi har kvinnliga brandsoldater som inte lyckas forcera en säkerhetsdörr på tio minuter – en process som normalt ska ta en minut. Sådant leder till att förtroendet för dessa verksamheter utarmas.

Vore det inte bättre om vi utgick från principen att den som är bäst lämpad att utföra en uppgift ska få jobbet? Vissa yrken är helt enkelt mer lämpade för män än för kvinnor, och vice versa. Det fåtal kvinnor som presterar fysiskt på samma nivå som män ska förstås bli antagna. Men vi ska inte sänka kraven. 

Kvotering innebär diskriminering mot de mer kvalificerade män som får stå åt sidan för mindre kvalificerade kvinnor. Och hur roligt är det egentligen för en kvinna att få ett jobb som hon egentligen inte är kvalificerad för? Kvotering hjälper inte kvinnor – det förminskar kvinnor.

Det råder även skillnader mellan könen i intressen och prioriteringar, vilket gör att män i högre grad söker sig till vissa yrken och kvinnor i högre grad till andra. Detta betraktas tydligen också som ett problem som ska lösas genom upplysningskampanjer och olika incitament. Men varför är det ett problem? Hur vore det om vi för omväxlings skull provade konceptet att låta folk göra som de vill? Det är ganska oprövat i Sverige i och för sig, men jag är säker på att det skulle uppskattas.

Vi i Kristna Värdepartiet utgår från att alla människor, oavsett kön, är lika mycket värda och har samma rättigheter. Men det betyder inte att män och kvinnor är likadana. Män och kvinnor är olika!  Det är en sanning så uppenbar att minsta barn kan se och förstå det – åtminstone innan någon genusneutral förskola hunnit sätta klorna i dem.

Vi kommer inte att spela med i några feministiska fantasier. Vi kommer att säga att kejsaren är naken. Vi kommer att sätta stopp för statliga uppfostringskampanjer, kvotering och indoktrinering. Alla förnuftiga kvinnor och män som genomskådat jämställdhetsmanin – Kristna Värdepartiet är partiet för er.

Annette Westöö,
Riksdagskandidat Kristna Värdepartiet