Tisdag 30 Nov
Stockholm

Ungsvenskarna: "Kvinnofriden ska återigen bli svensk norm"

Emil Eneblad, Ungsvenskarna: " Det krävs det att vi tar på oss hårdhandskarna mot våldtäktsmän och kvinnofientliga tendenser och då måste vi sluta dalta med våldtäktsmän"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Uppdrag granskning släppte nyligen en utredning om dömda våldtäktsmäns ursprung där det visade sig att en stor majoritet av dömda våldtäktsmän och nästan alla dömda för överfallsvåldtäkter var födda utomlands. 

Behovet av sådan statistik har länge diskuterats, och nu när vi har den blir problemet med kvinnofientliga kulturer tydligt. Idag utvisas en av fem folkbokförda utländska våldtäktsmän, Ungsvenskarna kräver att alla utländska våldtäktsmän utvisas.

För oss är det här inget nytt. Vi har länge påpekat det faktum att vissa kulturer, varifrån Sverige har haft en stor invandring, har en unken kvinnosyn och länge pratat om vikten att bekämpa den. Alla kulturer är inte lika värda. Kulturer där kvinnor förtrycks, där homosexuella dödas för sin sexualitet och där religiösa minoriteter förtrycks ska inte tolereras i ett modernt land som Sverige.

För två veckor sedan utvisades Ali Omumi, ingenjör på ABB, på grund av en försäkringsmiss hans tidigare arbetsgivare gjorde för tre år sedan. Han hade jobb, betalade skatt och följde lagen men migrationsverket ansåg inte att han dög. Detta samtidigt som våldtäktsmän, mördare och människor som har förverkat sin rätt att bo i Sverige tillåts stanna. Detta är resultatet av regeringens (och Alliansens för den delen) politik, något som vi ser väldigt allvarligt på.

Det handlar också om förtroende. Har man kommit till Sverige och fått en chans att göra något av sitt liv och sedan väljer att kasta bort det genom att begå brott ska man inte längre vara välkommen här. Det är principiellt fel att hårt arbetande fäder utvisas på grund av försäkringsmissar samtidigt som mördare och våldtäktsmän tillåts bo kvar i Sverige efter ett relativt kort och bekvämt straff på något av de 45 fängelser vi har kvar.

Vid utvisning till vissa länder kan det förvisso uppstå problem, länderna kanske inte är villiga att ta emot utvisade kriminella, medborgarskapet till trots. Sveriges biståndsbudget är ett utmärkt verktyg för att sätta press på dessa länder; tar de inte emot sina kriminella drar vi in bistånden, vilket skulle betyda att de antingen väljer att gå miste om miljarder eller att ta tillbaka sina kriminella medborgare. På så sett är problemet med mottagarlandets ovilja att ta emot sina egna kriminella medborgare löst.

Andra länder är det omöjligt att utvisa till på grund utav brinnande krig, då ska den kriminelle sättas i förvar, gärna utomlands fram tills dess att utvisningen kan verkställas. Huvudsaken är att de inte är kvar i Sverige, för allmänhetens och brottsoffrens skull.

Kvinnoförtryckande hederskulturer ska bekämpas med alla till buds medel och kvinnofriden ska återigen bli svensk norm. Det krävs det att vi tar på oss hårdhandskarna mot våldtäktsmän och kvinnofientliga tendenser och då måste vi sluta dalta med våldtäktsmän. Med vår politik är hårt arbetande ambitiösa människor välkomna till skillnad från utländska våldtäktsmän som allesammans ska få en enkelbiljett hem.

Emil Eneblad,
Kriminalpolitisk talesperson Ungsvenskarna

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela