Stockholm

Benjamin Dousa (MUF): 5 anledningar att rösta bort regeringen

Den 9 september hålls det val i Sverige.
Benjamin Dousa listar 5 anledningar varför man borde rösta bort regeringen enligt honom. Foto: MUF / Anders Wiklund TT

Benjamin Dousa (MUF): "Socialdemokraterna och Miljöpartiet lämnar bakom sig en riktigt dålig mandatperiod. Statens kärnverksamheter går på knäna, miljöpolitiken är ineffektiv och många vallöften har brutits"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Svensk arbetsmarknad är stark men samhällsutvecklingen går åt helt fel håll inom flera områden. Löfven har höjt skatterna och vill fortsätta göra det. Men samtidigt har Sverige färre poliser än på tio år, dubblerade vårdköer och nästan en miljon människor cementerade i utanförskap. Svenskarna får med andra ord inte valuta för sina skattepengar.

Här är fem anledningar att rösta bort regeringen:

Vårdköerna växer och polistätheten är den lägsta på tio år

Sedan den rödgröna regeringen tillträdde 2014 och kömiljarden avskaffades har vårdköerna mer än fördubblats. Över 100 000 patienter står just nu i en vårdkö och väntar.

Samtidigt som gängvåldet sprider sig in på akutmottagningar och riktar sig mot blåljuspersonal inom polis, sjukvård och räddningstjänst är polistätheten den lägsta på ett decennium. Dessutom är många av platserna på polishögskolorna tomma och erfarna poliser väljer att sluta.

Det har blivit mindre lönsamt att jobba

En vanlig barnfamilj har fått sammanlagt närmare 15 000 kronor i högre skatt per år. Det drabbar inte Stefan Löfven som har en lön på 164 000 kronor i månaden, men det slår hårt mot hederliga, hårt arbetande löntagare. Under min uppväxt betydde jobbskatteavdraget mer än en siffra på min ensamstående mammas deklaration, det innebar nya fotbollskor som passade och en semester på sommaren.

Regeringen vill begränsa det fria skolvalet

Socialdemokraterna driver förslag om att försvåra för friskolor och begränsa det fria skolvalet vilket skulle ha mycket negativa konsekvenser på det svenska skolväsendet. Många friskolor, som nästan uteslutande har bättre kvalitet än offentliga skolor, skulle tvingas att stängas ner samtidigt som nyetableringar stoppas. 

Det vet Socialdemokraterna, men har istället valt att sätta sig i knä på Vänsterpartiet och deras extrema syn på hur samhället fungerar.

Regeringens miljöpolitik är ineffektiv

Nio av tio skattekronor i miljöbudgeten slösar regeringen bort på ineffektiv symbolpolitik. Klimatet är en global fråga, inte bara en nationell. Därför gör internationella klimatsatsningar större skillnad än symbolpolitik i form av el-cykelsubventioner i Sverige.

Jämför man budgetförslagen ser man att Moderaterna har den mest effektiva miljöpolitiken. Moderaterna har en beräknad utsläppsminskning på 14 miljoner ton till en kostnad på 2 miljarder kronor. Miljöpartiet har en beräknad utsläppsminskning på endast 11 miljoner ton till den höga kostnaden av 10 miljarder kronor.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet håller aldrig vad de lovar

Efter valet 1988 bröt stora debatter ut om hur Socialdemokraterna sviker sina löften. Då gick den socialdemokratiska riksdagsledamoten Lennart Nilsson ut och försökte försvara sitt parti genom att säga att “Folk uppfattar vallöften som löften. Det är ett problem för oss”. Det efterföljande drevet var oundvikligt.

Situationen är inte bättre i dag. Socialdemokraterna fortsätter att systematiskt bryta sina vallöften, Miljöpartiet likaså. Inför valet 2014 lovade den nuvarande regeringen att inte höja priset på bensin, att korta vårdköerna och att fixa skolan på hundra dagar. Återigen trodde väljarna att vallöftena var löften - men så var det såklart inte.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet lämnar bakom sig en riktigt dålig mandatperiod. Statens kärnverksamheter går på knäna, miljöpolitiken är ineffektiv och många vallöften har brutits. Det är hög tid att rösta på Moderaterna för en ny regering med Ulf Kristersson i spetsen.

Benjamin Dousa,
förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.