Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

KDU: "​Var tacksam för de kristna värderingarna"

- 28/08/2018, 10:06 -
Den 9 september hålls det val i Sverige.

Paul Sabo, KDU, tycker att vi ska vara tacksamma för de kristna värderingarna.

Privat / Goarm Kallestad NTB scanpix/TT

Paul Sabo, KDU: "Vi ser moskéer som ansöker om böneutrop, politiker som inte skakar hand med kvinnor, och kristna som fruktar för sina liv. Jag vill inte att Sverige blir som Syrien"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag får ofta höra att vi assyrier/syrianer är ett folk som integreras väl, både vad gäller företagande och arbete. Det är något vi är stolta över och jag tror att det har att göra med att våra värderingar är närliggande de som råder i Sverige. 

Det är exempelvis helt normalt för oss att gå i kyrkan i våra hemländer. När vi kom till Sverige och kände igen de kristna värderingarna som format det svenska samhället så kände vi oss hemma. Jag är väldigt tacksam för dessa värderingar och det borde fler i Sverige vara.

Dock har många som kommit hit mycket annorlunda värderingar och Sverige har varit alldeles för otydliga i att visa vilka värderingar som gäller. Nu menar exempelvis DO och AD att det inte längre är en norm att män och kvinnor ska skaka hand. Dessutom börjar böneutrop spridas i samhället, vilket försvårar integrationen. Det är i dessa tider vi måste värna om våra kristna värderingar.

Mina föräldrar kommer från Syrien. Det är ett land med många olika religiösa grupper. Ett land där Islam är majoritetsreligionen. Jag menar att i vissa delar av Sverige så börjar det likna de mest konservativa delarna av Syrien. Detta är inte bra. Vi ser exempelvis moskéer som ansöker om böneutrop, politiker som inte skakar hand med kvinnor, och kristna som fruktar för sina liv. Jag vill inte att Sverige blir som Syrien. Därför är det viktigt att kunna vidta åtgärder. 

Vi kristdemokrater vill att staten ska kunna stoppa utländsk finansiering av moskéer, förbjuda regelbundna böneutrop och förbjuda samröre med våldsbejakande organisationer. Vi menar att detta kommer att försvåra för ideologier som wahhabism och salafism. Samma ideologier som ligger bakom IS.

Som assyrier/syrian är det självklart att rösta på Kristdemokraterna. Det är ett parti som har brytt sig om de kristna och som verkar för att Sverige ska vara ett land byggt på kristen värdegrund. Ett parti, som till skillnad från Socialdemokraterna, vill erkänna Seyfo, folkmordet 1915. 

KD är även det parti som drev på för att erkänna invasionen av Nineveslätten 2014 som ett folkmord. Vi är det parti som alltid har pratat om de kristnas situation – inte bara när media skriver om det. En röst på KD den 9 september är en röst för de kristna, både i Sverige och i Mellanöstern.

Paul Sabo,
distriktsordförande KDU Södermanland

KDU