Stockholm

MUF: "Därför bör vi byta regering"

Socialdemokraterna under deras valturné. Amina Sadigbeyli, Philip Hallberg.
Debattörerna berättar varför det behövs ett regeringsskifte detta val. Foto: Fredrik Sandberg TT / Privat

MUF: "Vi har gång på gång sett att Socialdemokraterna och Miljöpartiet är ej kapabla att leda Sverige. Den nutida regeringen har inte kunnat lösa tillräckligt många av Sveriges samhällsproblem"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Vi ser idag hur Socialdemokraternas kris pågår. Idag har vi en historisk svag regering, detta måste ändras. Vi har gång på gång sett att Socialdemokraterna och Miljöpartiet är ej kapabla att leda Sverige. Den nutida regeringen har inte kunnat lösa tillräckligt många av Sveriges samhällsproblem. 

De har exempelvis inte kunnat lösa poliskrisen och den kriminalitet som finns idag. Sannolikheten att Socialdemokraternas löfte om EU:s lägsta arbetslöshet 2020 kommer att hålla är väldigt liten. Extremismen i Sverige ökar, som vi även har sett i form av terrorattacken på Drottninggatan. Även nazismen växer och antisemitismen och islamofobin ökar, vilket är ett hot mot demokratin.

Vi anser att Moderaterna och MUF har gång på gång kommit upp med förslag för att lösa de viktiga problemen. Socialdemokraterna har kommit upp med förslag som begränsad arbetskraftsinvandring, som är nästintill en ren kopiering av Sverigedemokraternas politik. Hur kan man vara emot arbetskraftsinvandring som egentligen endast gynnar Sverige? 

Moderaterna skulle också kunna se till att lösa poliskrisen, vi måste få fler nya poliser, uppemot 10 000, för att göra yrket mer attraktivt så bör man höja polislönerna, men även kunna minska och ta bort studielånen för de som pluggar för att bli poliser. Det är konkreta förslag som skulle göra polisyrket mer attraktivt.

Socialdemokraternas recept på att högre skatter och höga ingångslöner har varit ineffektiv. Högre skatter gör att folk i mindre grad vill arbeta, och höga ingångslöner gör att det blir dyrt att anställa unga. 

Vi bör erbjuda ett samhällskontrakt, där vi kan ha öppna gränser och vara ett öppet land för folk som flyr, men samtidigt ställa krav på de som kommer hit, att ej leva på bidrag och att komma in i arbete. Det är grundstenen för att kunna bygga upp ett nytt liv i sitt nya hemland.

Skolan är en annan viktig fråga som regeringen inte har tagit på tillräckligt stort allvar. Gustav Fridolin lovade att fixa skolan på 100 dagar om de fick makten i valet 2014. Vi väntar fortfarande på att detta ska slå in. 

Det råder lärarbrist idag och många elever lämnar grundskolan utan gymnasiebehörighet, vilket är en skandal som måste lösas, men regeringen väljer istället att blunda för det. Man kan exempelvis lösa lärarbristen genom att höja lärares löner. Man kan även anställa mer personal på skolor så att alla elever får den hjälp de behöver.

Vården behöver också förbättras. Det är problematiskt att patienter ska behöva vänta i 30 timmar på akuten eller vårdas i korridoren i brist på vårdplatser. Vi vill ha en större satsning på vården och kunna anställa fler sjuksköterskor!

Vi får inte glömma att mycket går bra för Sverige, och det är en av de bästa länderna i världen att leva i, men samtidigt kan vi inte blunda för de problem vi har, och det är viktigt att vi får byta regering, till en Alliansregering som kan ta tag i frågorna, och lösa många av dessa problem, och göra Sverige till ett bra land för alla. 

Vi är nu bara en vecka ifrån ett tufft val likt inget annat. Det är väldigt jämnt mellan blocken, och din röst kan vara avgörande. 

Regering Löfven har inte lagt ner tillräckligt med fokus på många frågor, som vi nämner i artikeln. Vill du verkligen se dessa politiker sitta i regeringen fyra år till? Eller vill du att en förbättring ska ske? Svaret är enkelt. Rösta på rätt parti 9 sep.

Amina Sadigbeyli,
vice ordförande MUF Sollentuna

Philip Hallberg,
vice ordförande MUF Lidingö

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.