Stockholm

Ungsvenskarna: "Vi prioriterar funktionshindrade"

Manifestation på internationella funktionshindersdagen. Haroon Bayani, David Sandberg.
Ungsvenskarna vill prioritera funktionshindrade. Foto: Janerik Henriksson TT / Privat / Privat

Ungsvenskarna: "Svenska medborgare ska aldrig behöva känna en klump i magen när LSS kommer upp i tankarna. LSS är ett område gjort för satsningar, inte nedskärningar.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Sverigedemokraterna står upp för de svaga i samhället, på kommunal liksom nationell nivå. Därmed är det en självklarhet för oss att personer med funktionshinder ska få den hjälp de behöver och den hjälp det har tagit decennier att upprätta.

Lagen om stöd och service till funktionshindrade (LSS) har varit ett av de områden som tyvärr tagit en stor smäll av regeringens felprioriterade budget, där vuxna afghanska män utan asylskäl prioriterar framför satsningar inom området LSS. 

Under de senaste fyra åren har Socialdemokraterna gång på gång försvårat för svenska medborgare med funktionshinder att kunna erhålla ersättning de är berättigade till. Socialdemokraterna har valt att skära ned på ersättningarna, försvåra för dem som har det att förlänga ersättningen och minskat anslagen till Försäkringskassan samt gett dem direktiv om att minska antalet som får ersättning.

Alliansen har i hög grad bidragit till denna utveckling. Genom Decemberöverenskommelsen 2014 valde man att stödja rödgröna-budgeten och nedskärningarna kunde därmed påbörjas.

Sverigedemokraterna däremot vill självklart se en större satsning på denna grupp, samtidigt som vi vill modernisera lagen för att säkerställa behövandes rätt till assistans. Utöver det ska även brukaren alltid stå som högsta prioritet, därmed är det för oss viktigt att underlätta för brukaren att kunna välja sina egna assistenter.

Vi är dessutom medvetna om brukarens behov av att vara en del av samhället, därmed vill vi bland annat ge Samhall större anslag, införa flex-jobb för personer med permanent nedsatt arbetsförmåga men även hjälpa små företag anpassa arbetsplatsen för personer med funktionsnedsättning genom att införa ett stimulansbidrag.

För oss i Sverigedemokraterna är detta självklara satsningar. Vi kommer i alla lägen prioritera svenska medborgare framför fortsatt massinvandring. Vi tänker inte låta Sveriges svagaste grupp stå utan hjälp för att istället lägga miljarder på flyktingar utan asylskäl.

Svenska medborgare ska aldrig behöva känna en klump i magen när LSS kommer upp i tankarna. LSS är ett område gjort för satsningar, inte nedskärningar. Ifall du har ett funktionshinder är Sverigedemokraterna det självklara valet för dig i valet.

Haroon Bayani,
Vårdpolitisk talesperson Ungsvenskarna

David Sandberg,
Aktiv i Ungsvenskarna & personlig assistent

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.