Stockholm

Moderaterna: "På söndag kan du rösta på en ny regering som tar tag i Sverige"

Gunnar Strömmer. Röstsedlar.
Gunnar Strömmer (M) skriver om valet på söndag. Foto: Moderaterna / Jessica Gow TT

Gunnar Strömmer (M): "För den som verkligen vill att Sverige ska byta regering och slå in på en annan kurs är det en röst på Moderaterna som gäller. Och vi har till skillnad från S ett sammanhållet regeringsalternativ i form av Alliansen"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

På söndag ligger valet in dina händer. Konkret handlar det om detta: Fyra år till med Stefan Löfven som statsminister – eller en ny moderatledd Alliansregering som har värderingarna, politiken och ledarskapet att på allvar ta tag i Sveriges alla problem och möjligheter.

Under valrörelsen 2014 sa Stefan Löfven att ”något håller på att gå i sönder i Sverige”. Han bad om väljarnas förtroende att lägga om kursen och hålla samman vårt land. Sedan dess har han höjt skatterna med 60 miljarder och de offentliga utgifterna med 100 miljarder  - samtidigt som otryggheten brett ut sig och välfärden drabbats av nya revor:

Arbetslösheten. När Löfven satte som mål att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU låg vi på plats 10 av 28 medlemsländer. Nu ligger vi på plats 17.

Tryggheten. Polistätheten är nu den lägsta på 10 år – samtidigt som gängkriminaliteten eskalerar, internationella stöldligor härjar och står för 50 procent av bostadsinbrotten och brottsutredningar staplas på hög.

Vårdköerna. I valrörelsen 2014 lovade Stefan Löfven att alla cancerpatienter skulle få vård inom fyra veckor. Sedan avskaffade han Alliansens kömiljard och nu har vårdköerna fördubblats. 10 000 cancerpatienter tvingas vänta längre tid på vård än vad som gäller enligt vårdgarantin.

Skatten. Regeringen har alltså höjt skatterna på jobb och företagande med 60 miljarder kronor. Detta trots löftet om att inga vanliga löntagare skulle drabbas av skattehöjningar. 

Skolan. Löfvens utbildningsminister lovade att han skulle fixa skolan på 100 dagar. 1500 dagar senare kan vi konstatera att andelen elever som lämnar grundskolan utan godkända betyg ökat och den psykiska ohälsan bland barn och unga vuxit.

Detta är inte svartmålning, utan en konkret redovisning av regeringens misslyckanden i relation till de löften som Löfven och hans allierade ställde ut i förra valet. Det är också i högsta grad relevant framåt – Löfvens löfte i det här valet är ju att Sverige ska få ännu mer av samma politik om han får fyra år till på sig. 

Och med Vänsterpartiets tillväxt och krav på ökat inflytande så skulle den redan skadliga vänstergiren bli ännu kraftigare.

Sverigedemokraterna erbjuder inget regeringsalternativ till Socialdemokraternas vanstyre. Partiet står för en djupt osund nationalism, som bland annat visar sig i tirader om vem som ska räknas som svensk eller inte, eller grumliga argument för att Sverige ska lämna EU och distansera sig från NATO. 

Dessutom saknar SD genomarbetad politik för att lösa de stora samhällsproblemen, inte minst integrationen. Då återstår bara tom retorik och splittring. Och dessutom Jimmie Åkessons mantra om att han lika gärna kan stödja fyra år till med Stefan Löfven.

För den som verkligen vill att Sverige ska byta regering och slå in på en annan kurs är det en röst på Moderaterna som gäller. Och vi har till skillnad från S ett sammanhållet regeringsalternativ i form av Alliansen.

Vi har med oss genomarbetade reformer för att rivstarta redan i höst: Vi vill med statliga kömiljarder korta vårdköerna och bygga ut den nära vården. Vi vill öka antalet poliser samt skärpa straffen för bland annat gängkriminella och våldtäktsförövare. 

Vi vill införa inträdesjobb, 100 timmar samhällsorientering för nyanlända och obligatorisk språkförskola för att förbättra integrationen. Vi vill höja kunskapsresultaten i skolan genom att utöka undervisningstiden och ge tidigare betyg. Vi vill stärka försvaret och gå med i NATO. 

Vi vill satsa på en grön bilbonus för att sänka Sveriges utsläpp, och stödja vattenreningsteknik som kan minska såväl läkemedelsrester som mikroplast i våra vattendrag.

På söndag kan du rösta för en ny regering som tar tag i Sverige – gör det!

Gunnar Strömmer (M),
Partisekreterare 

Kommer du att rösta på Moderaterna?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.