Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djurgården IF - Nyheter, artiklar, reportage och video

Djurgårdens Idrottsförening är en svensk idrottsförening som grundades på Djurgården i Stockholm på caféet Alberget 4A, 1891. Föreningen har genom åren bedrivit olika idrotter som fotboll, ishockey, friidrott, boxning, handboll, basket, brottning, bordtennis, fäktning etc. Totalt har man vunnit 447 SM-guld inom de olika sporterna. Djurgårdens IF är den mest framgångsrika flersektionsföreningen i Sverige om man räknar SM-Guld.

Idag är föreningen mest framgångsrik inom ishockey och fotboll. Herrlaget inom fotboll har totalt vunnit 11 SM-Guld genom åren, samtidigt som damlaget tagit hem SM-titeln tre gånger. Herrarnas ishockeylag har vunnit SM-Guld 16 gånger och är den mest framgångsrika ishockey-klubben i Sverige genom tiderna. Damernas ishockeylag har vunnit SM-Guld vid ett tillfälle.

Djurgårdens IF
Djurgården Hockey har vunnit 16 SM-Guld och är den mest framgångsrika hockeyföreningen i Sverige genom tiderna. Bildkälla: Nils Petter Nilsson/TT