Se till att vara försäkrad innan du beger dig ut i backarna.
Se till att vara försäkrad innan du beger dig ut i backarna. - Foto: Anders Wiklund/TT & STELLA Pictures/Patrik Österberg.

Så försäkrar du dig inför skidsemstern: ”Billigare”

Snart beger sig en hel del svenskar ut i backarna – men då gäller det att ha koll på vilka försäkringar som gäller och inte.


Sportlovsveckan nalkas och flera har skidsemester på schemat. Men det är en hel del att hålla koll på innan du ger dig ut i backarna. 

Mia Winberg, försäkringsexpertDina Försäkringar, listar de viktigaste försäkringarna att nyttja vid en skidsemester, i ett pressmeddelande. 

Hemförsäkring kan täcka stulen skidutrustning

Det är viktigt att hålla koll på skidutrustningen, även om dessa täcks av reseskyddet i din hemförsäkring. Enligt försäkringsexperten är stöldrisken på snowboards och skidutrustning hög vilket är viktigt att vara medveten om. 

– Ta för vana att låsa in skidorna när du åkt färdigt för dagen, och lås alltid fast dem i skidstället när du stannar och tar en fika, rekommenderar Winberg. 

En allriskförsäkring kan täcka eventuella skador på skidutrustningen.

Hela listan: Billigaste och dyraste liftkortet för sportlovet – spara 3 918 kronor

Försäkringsexperten: "Det kan bli väldigt dyrt"

Reseskyddet i hemförsäkringen täcker mycket, som exempelvis eventuella vårdkostnader. 

– Saknar du hemförsäkring står du däremot inför risken att själv behöva betala kostnaderna för sjukhusvård och eventuell hemresa med ambulansflyg. Och det kan bli väldigt dyrt, skriver Winberg. 

I värsta fall kan det ske någonting som gör att du måste ställa in semestern. Då gäller det att ha köpt avbeställningsskydd, eller att ha tecknat ett särskilt tillägg i hemförsäkringen. 

– Avbeställningsskydd går ofta att köpa via researrangören, men vad många inte vet är att det också går att teckna som ett tillägg i hemförsäkringen. Det senare alternativet är ofta billigare, och gäller dessutom för alla resor för dig och familjen året om, berättar försäkringsexperten Mia Winberg. 

Ibland kan det dock finnas semesterförsäkring på det kreditkort man köpt resan med, som kan ha andra förmåner än de listade. Därför är det viktigt att veta vad dessa innebär innan man lägger till en ytterligare försäkring. 

Läs fler nyheter från Nyheter24 här:

Statistiken visar: Fyrhjulsdrift mindre säkert på vintern

Skistar höjer priserna i vinter – så mycket dyrare blir det med liftkort

Skistars sjuka prisökning – så mycket dyrare har liftkorten blivit på 10 år

/
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00