Present - Nyheter, artiklar, reportage och video

Presenter är gåva som man får, eller ger till någon annan. Presenter tillhör en lång tradition som huvudsakligen kan kopplas till födelsedagar och högtider så som julafton, mors- eller farsdag. En present kan även vara en gest för att visa någon att man tycker om och bryr sig om hen. Det behöver alltså inte nödvändigtvis vara kopplat till en födelsedag eller högtid. Några andra vanliga tillfällen att ge bort en present är för studenten, alla hjärtans dag, dop och namngivningar, bröllop och mycket mer.


Vanligtvis slår man in presenterna i presentpapper som man sedan dekorerar fint med snören, vilket skapar ett spänningsmoment för mottagaren när hen ska öppna paketet. Det är även vanligt att man fäster ett kort intill paketet där man skrivit några fina rader till mottagaren. Att få och ge bort presenter är något som är djupt rotat i svensk kultur. Enligt en konsumtionsrapport från 2017 är presentköp något som ständigt ökar bland svenskar. Det är inte enbart mängden presentköp som ökar utan även hur man väljer att inhandla sin present. Det blir alltmer vanligt att handla sina presenter online och var tredje svensk handlar majoriteten av sina presenter på nätet. De presenter som hamnar i den dyraste kategorin är bröllopspresenter. De vanligaste presenterna som svenskar handlar är födelsedagspresenter till barn medan den mest generösa kategorin är morsdag- och farsdagpresenter.


Presenter till henne: Vill du skämma bort din bästa vän, flickvän, mamma, syster eller kanske kvinnan i ditt liv? Vi tipsar om de ultimata presenterna i alla kategorier som kommer göra henne överlycklig. Du kan hitta något för hon som älskar teknik, eller kanske är hon äventyrlig och har alltid önskat sig en upplevelse i present? Det finns presenttips för alla typer av människor!


Presenter till honom: Är du ute efter en present till din pojkvän, pappa, farbror, bror eller din kompis? Överraska honom med något av våra tips. Här kommer du hitta något för vilken kille som helst. Vi tipsar om lyxigare presenter för den med lyxig stil men även billigare tips för dig med en presentbudget.


23 Maj, 08:33
Mors dag 2023 är här. Är du ute i sista minuten och letar present till din mamma? Nyheter24 listar 15 presenter att ge på mors dag.
4 Maj, 16:39
Nyheter24 listar 12 unika, spännande och roliga presenter du kan ge bort till studenten på mottagningen. Dessa presenter passar alla!
21 Mar, 11:30
Här hittar du 30 tips på saker du kan lägga i din pojkväns påskägg – från budget till lyx! Se listan hos Modette.se
7 Feb, 14:52
På jakt efter en present till din pojkvän på alla hjärtans dag? Nyheter24 ger dig åtta tips på perfekta presenter att ge din kille.
27 Maj 2021, 09:00
Vad önskar sig killar egentligen? Modette har plockat ut 6 roliga presenttips som garanterat kommer gå hem hos 18-åriga killar!
6 Feb 2018, 19:49
Den 14 februari är det that time of the year igen, alla hjärtans dag. Har du lite extrapengar över? Eller ja, har du en HEL del pengar att spendera så kanske något på den här listan intresserar dig.
7 Dec 2017, 13:51
Din bästis förtjänar allt och lite till. Här är grymma tips på saker du kan ge till din bästa vän i julklapp som hen kommer älska.
2 Mar 2017, 12:38
En man i Kina tog den traditionella buketten med rosor till en helt annan nivå till kinesiska nyår. Och dyr var den.
19 Feb 2017, 17:07
Clara kunde inte sluta skratta när hon såg vad hennes sambo Victor hade köpt till henne på alla hjärtans dag.
14 Feb 2017, 10:25
Funderar du på att ge din älskling choklad på alla hjärtans dag, men tycker vanlig choklad är trist? Då kan det här vara perfekt för dig.
14 Feb 2017, 09:08
Har du glömt bort att det är Alla hjärtans dag? Lugn, här listar vi lite sista minuten-prylar du kan överraska din älskling med!
30 Dec 2016, 18:17
Shelby fick fick sig en rejäl chock när hon öppnade sin julklapp hon fick av sin mamma – inför hela familjen dessutom.
7 Okt 2016, 18:35
Vad ger en i födelsedagspresent till en mamma som är väldigt tydlig med vad hon absolut inte vill ha? Dianas lösning är helt genial.
11 Aug 2016, 14:29
Rapparen Tyga blir nu stämd – på helt vansinniga fyra miljoner kronor.
7 Aug 2016, 12:41
Förra året fick Kylie Jenner en Ferrari av Tyga och i år har han satsat på stort igen.
15 Jun 2016, 12:33
Presenten som glömdes kvar på pizzerian kan vara värd miljoner – och har fortfarande inte hittat sin ägare.
20 Maj 2016, 16:11
Erik ville ge en speciell present till kompisen Johannes som fyller 30 och ska gifta sig och lurade med sig honom till flygplatsen.
11 Maj 2016, 22:04
1 200 spänn var inte tillräckligt. Det nygifta paret mejlade sin gäst och bad om mer pengar i present eftersom det inte tyckte den första summan var tillräckligt givmilt.
26 Apr 2016, 17:01
När Elin vaknade på sin 20-årsdag fick hon höra det här. Den personliga födelsedagspresenten var mer än hon någonsin hade väntat sig av pojkvännen Emil.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.