Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

Därför älskar vi kvinnorna i HBO Nordics fantasyserie

- 12/10/2017, 20:16 -

Kvinnorna får kämpa för att ta plats i HBO Nordics fantasyserie The Shannara Chronicles.

Advertisement

Den 12 oktober är det premiär för säsong två av den populära serien The Shannara Chronicles, som slog sig in på HBO Nordics topplista under 2016. 

The Shannara Chronicles baseras på de storsäljande fantasyböckerna skrivna av Terry Brooks och utspelas i landet som liknar fantasyvärlden mest, Nya Zeeland. Handlingen utspelar sig i en avlägsen framtid, flera tusen år efter att vår civilisation förstörts. 

Jorden är uppdelad i The Four Lands, som är bebodd av flera olika folkslag; alver, dvärgar, troll, tomtar och människor. Men snart står det klart att en armé av demoner kommer att ta över länderna om ingen stoppar dem.

Kvinnorna tar plats

I The Shannara Chronicles finns det många starka män, men det finns även många starka kvinnor, likt Eretria och Amberle

Exakt som det ska vara alltså. Och det fick männen i serien bevittna på en gång. 

Det hela tar vid under ett lopp där Amberle ska utmana cirka 30 killar. De sju bästa ska sedan bilda en grupp med uppgiften att skydda det magiska trädet Ellcrys. Om Amberle lyckas blir hon den första personen att bli en del av gruppen, som kallar sig The Chosen. 

Med ord, blickar och våld får hon tidigt höra att det här inte är en plats för henne. Men hon vägrar att lyssna och ställer sig upp på startlinjen, redo att bli en del av The Chosen. 

Träd med blå himmel
Det magiska trädet Ellcrys.

Eretria 

En annan stark kvinna är Eretria som tillhör Rover-klanen: ett fientligt och vandrande folk. Även Eretria får kämpa för att ta plats och få respekt från resterande av klanen, trots att hon är dotter till klanens ledare. 

En kamp som hon ständigt tvingas föra under seriens gång.

Vi får inte heller glömma bort när hon offrar sig själv för att rädda Wil och och Amberle i säsongsavslutningen med orden: "Vi alla har en roll, jag håller på med min". 

Man måste ju bara älska henne. 


The Shannara Chronicles har premiär den 12 oktober på HBO Nordic och du kan se den och massvis av andra serier och filmer gratis i en månad. Här får du gratismånaden.

Har du sett The Shannara Chronicles?