Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

Snart har populära fantasyserien premiär – och därför älskar vi den

- 10/10/2017, 13:29 -

Den 12 oktober är The Shannara Chronicles tillbaka med säsong två.

Den 12 oktober har säsong två av den populära serien The Shannara Chronicles premiär på HBO Nordic. Säsong ett blev en succé och låg under 2016 på streamingtjänstens topplista över deras populäraste serier. 

Handlingen utspelar sig i en avlägsen framtid, tusentals år efter vår civilisations undergång. Jorden har delats upp i det som kallas De fyra länderna, befolkade av alltifrån alver, dvärgar och troll till tomtar och människor. I centrum står släkten Shannara, vars ättlingar är utrustade med en uråldrig magisk förmåga och vars äventyr är den ständiga källan till förändringen av världen.

Men varför älskar vi den här serien utöver handlingen ovan? Jo, för dessa åtta anledningar. 

1. Den coola miljön Skog och vatten

Hur fin och maffigt är inte det här? Det är inte enkelt att tröttna på den här utsikten. 

2. Baserad på en bokTerry Brooks

Serien bygger på Terry Brooks bästsäljande fantasy-bokserie Shannara. En applåd till dig för att du skapat The Shannara Chronicles.

3. Kvinnorna tar plats  
Eretria hotar med kniv

I serien får kvinnorna ta en större plats än i boken, vilket vi självklart tycker är kul. Och att de är otroligt starka tycker vi är ännu roligare. 

3. För att Eretria skulle kunna spöa dig alla dagar i veckanEretria

Hur enkelt som helst. 

5. Betydelsefulla personer dör Mörkt häst

Hur lite man än vill att det ska ske är det ändå intressant när en betydelsefull person dör i en serie. Vem som dör säger vi självklart inte, och personen på bilden behöver nödvändigtvis inte ha något med rubriken att göra. Mer än så säger vi inte. 

6. TriangeldramaWil, Amberle och Eretria i triangeldrama

Alla gillar väl triangeldrama? I The Shannara Chronicles får du det i form av huvudpersonerna Wil, Amberle och Eretria. Vem får till slut hunkiga Wils hjärta? 

7. För att alla är så himla snygga hela tiden

Coola kläder, snyggt hår och stora muskler. Vad mer begär man? 

8. Effekterna 

Kolla bara på den här trailern så förstår du vad vi menar. Och då menar vi inte bara seriens effekter, utan serien som helhet. 

Serien har premiär den 12 oktober på HBO Nordic och om du inte har ett konto på sajten kan du fixa det här utan problem. Du får första månaden gratis, och om du sedan vill fortsätta kostar det endast 89 kronor i månaden. 

Här kan du få en månad gratis på HBO Nordic

Advertisement

Tittar du på The Shannara Chronicles?