Josefin "Little Jinder" Jinder

Astrid Maria Josefin Jinder, mer känd under artistnamnet Little Jinder, är en svensk popartist. Hon föddes den 20:e februari 1988 i Skarpnäck i Stockholm men har bott i England där hon studerade på Paul McCartneys Liverpool Institute for Performing Arts. I dagsläget bor hon i Midsommarkransen i Stockholm. Hon är dotter till Björn Stove och musikern Åsa Jinder.

Little Jinder skivdebuterade 2008 med EP:n ”Polyhedron E.P.” och har turnerat i både Europa och USA. 2013 släppte hon debutalbumet ”Break up” men det stora genombrottet kom när hon senare samma år bytte språk från engelska till svenska i och med singelsläppet ”Shh”.

Året därpå följde hon upp med singlarna ”Ful och tråkig tjej”, ”Inga E som vi E” och Rebecca & Fiona-samarbetet ”Vita Bergens klockor” som blev en stor hit.

Senare samma år släppte hon sitt första svenskspråkiga album ”Little Jinder” vilket resulterade i en Grammis för ”Årets pop”. Sedan dess har hon turnerat landet runt och spelat på en mängd olika festivaler. Under 2016 släppte hon uppföljaren ”Allting suger”, medverkade i årets uppsättning av TV4:s Så mycket bättre och agerade programledare för Musikhjälpen på SVT.