Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Josefin "Little Jinder" Jinder

Astrid Maria Josefin Jinder, mer känd under artistnamnet Little Jinder, är en svensk popartist. Hon föddes den 20:e februari 1988 i Skarpnäck i Stockholm men har bott i England där hon studerade på Paul McCartneys Liverpool Institute for Performing Arts. I dagsläget bor hon i Midsommarkransen i Stockholm. Hon är dotter till Björn Stove och musikern Åsa Jinder.

Little Jinder skivdebuterade 2008 med EP:n ”Polyhedron E.P.” och har turnerat i både Europa och USA. 2013 släppte hon debutalbumet ”Break up” men det stora genombrottet kom när hon senare samma år bytte språk från engelska till svenska i och med singelsläppet ”Shh”.

Året därpå följde hon upp med singlarna ”Ful och tråkig tjej”, ”Inga E som vi E” och Rebecca & Fiona-samarbetet ”Vita Bergens klockor” som blev en stor hit.

Senare samma år släppte hon sitt första svenskspråkiga album ”Little Jinder” vilket resulterade i en Grammis för ”Årets pop”. Sedan dess har hon turnerat landet runt och spelat på en mängd olika festivaler. Under 2016 släppte hon uppföljaren ”Allting suger”, medverkade i årets uppsättning av TV4:s Så mycket bättre och agerade programledare för Musikhjälpen på SVT.