Jordgubbar är ett fantastiskt bär som många förknippar med sommaren. I och med den kalla våren så riskerar hundratals hushåll att bli utan svenska jordgubbar i år, något som Nyheter24 skrivit mer om.
Så vet du att jordgubbarna är svenska
För att veta om jordgubbarna du köper faktiskt är svenska kan man kolla att det står “klass 1” på jordgubbslådan och att det är sorten Rumba eller Malvina som är de vanligaste sorterna så här års.
Men för den som fått tag i svenska jordgubbar, eller valt att köpa spanska eller belgiska till midsommarhelgen så har jordgubbsodlaren ett knep, som kommer att få dem att smaka ännu bättre.
Så får du godare jordgubbar i sommar
Jordgubbar ska ju inte bara vara röda och vackra och se fina ut på midsommartårtan eller till glassen, utan de ska ju faktiskt smaka bra också.
Jordgubbsodlaren Anders Lilja har ett knep, som maximerar smaken på ens jordgubbar och gör att de kommer smaka somrigt och ha en fin konsistens, varje gång.
– När de är plockade, kyl ner dem så man stannar av mognadsprocessen. Och sen när man ska äta dem, ta fram dem i tid så de är rumstempererade, säger han till P4 Skaraborg.
MISSA INTE: Bästa inlagda sillen – här är vinnaren