Louise Erixon, Jimmie Åkesson och Fredrik Skavlan i Skavlan-studion.
Jimmie Åkesson och hans fru Louise Erixon gästar säsongens första avsnitt av Skavlan. - Foto: Johan Halsius TV2/NTB scanpix/TT

Jimmie Åkessons son Nils tror att alla barn har Säpovakter

Jimmie Åkesson och hans fru Louise Erixon gästar Fredrik Skavlan i säsongens första avsnitt av Skavlan. I avsnittet så berättar han och Louise om sina liv men även en rolig anekdot om sin son Nils.


Under fredagen så gästade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och hans fru och tillika partikollega Louise Erixon säsongens första avsnitt av Skavlan.

Ni kanske minns senaste gången Åkesson var med i Skavlan? Då blev det genast en stor storm då många ansåg att Skavlan ställde på tok för kritiska frågor. Nå väl, det slutade i alla fall med att Skavlan blev anmäld till Granskningsnämnden.

Den här visiten var dock lite lugnare och Åkesson fick tillsammans med sin fru bland annat chansen att prata  om saknaden av varandra under valrörelsen, livet med beskydd av Säpo, Jimmie Åkessons krångliga relation med sin svärmor Margareta Gunsdotter och om sitt barn Nils.

"Kommer aldrig mer kunna säga att Jimmie har fula byxor"

I intervjun med Fredrik Skavlan så kommer frågan upp hur livet är när man konstant måste leva med skydd från Säpovakter. En omställning som inte alls var det lättaste att hantera och för Louise Erixon tog det några veckor innan det hela landade.

– Det var egentligen efter valnatten 2010 som det här blev en del av vårt liv på riktigt. Då kom det några kostymnissar och satte oss i den här svarta bilen. Sen dess har vi suttit där, säger Louise Erixon och fortsätter:

– Det tog några veckor för mig att smälta det här. Jag kände ju att mitt liv var över. Jag kommer aldrig mer att ha integritet, jag kommer aldrig mer kunna säga till Jimmie att han har fula byxor offentligt eller gå ut och ta en promenad och prata om privata saker.

"Tror alla barn har Säpovakter"

Intervjun fortsätter att bearbeta faktumet med att leva med Säpovakter och när Fredrik  Skavlan frågar hur det påverkar deras son så brister publiken ut i skratt.

– Han tror ju att alla har Säpovakter. Han frågar de andra barnen, var är dina Säpovakter? Var är din Säpobil?, förklarar Åkesson till publikens stora glädje.

Åkesson fortsätter och poängterar att hans son fortfarande är rätt så ung, men att det kan komma till att bli ett jobbigt samtal om ett år eller två.

Se intervjun med Jimmie Åkesson och Louise Erixon i klippet.

Det här avsnittet av Skavlan sänds 21.00 på fredag 14/9-18.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du titta på Skavlan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.