Det började med inhopp som diskplockare på en restaurang.Inhoppen blev sedan allt tätare och ledde till en nyfikenhet på arbetet bakombardisken.
– Jag lärde mig en ny drink på fredagen, en annan pålördagen och så vidare. Sedan fick jag hoppa in fem minuter i baren, sedan tiooch till sist fick jag stå helt själv bakom bardisken.
"Tycker det är dåligt"
Inför valet i höst har diskussionerna om arbetsavgiften förunga blivit en het potatis. Oppositionen vill fördubbla avgiften vilket blandannat leder till att unga tappar en del av sin konkurrensfördel gentemot mererfarna, äldre personer. Något som i teorin skulle kunna hota bland annatJoakim och hans jobb.
– Ja, det är dåligt, jag tycker att alla unga borde provadet här arbetet. Det är ett roligt jobb och många unga har ett dåligtsjälvförtroende och det kan vara bra att lyfta upp dem. Det vore synd om deinte fick chansen.
"Vill inte vara orolig"
Men personligen försöker han att inte tänka så mycket pådet.
– Självklart ligger det väl lite oro någonstans, men jagvill inte välja att vara orolig.
I drygt två år har Joakim arbetat i restaurangvärlden ochhan trivs mer än bra, även om det ibland kan vara stressigt med hårt tryck ibaren.
"Mycket bättre självförtroende"
– Alla yrken har nog en ljus och en mörk sida. Men jag harfått oerhört mycket bättre självförtroende av det här jobbet. Första gången jagstod i baren var jag livrädd. Verkligen alla tittar på dig, trampar du snettser alla det.
– Men det är någonting du får lära dig. Trampar jag snettidag är det lika mycket folk som ser det men då försöker du i stället attskämta till det.