Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MANGO

MANGO är ett internationellt etablerat varumärke inom mode, med rötter i Spanien.


Varumärket grundades av bröderna Isak och Nahman Andic, 1984 – då öppnade de sin första butik i centrala Barcelona, sedan utökade dem med ytterligare fyra butiker till i staden samma år. Deras största marknad är således Spanien, men idag har de flest antal butiker i Istanbul och Turkiet. Sammanlagt har MANGO 2 700 butiker världen över och har expanderat så långt som till Asien och Australien. 


Modemärket designar och tillverkar kläder, skor och accessoarer – till en början endast för kvinnor, men på senare tid även för män och barn. Deras koncept är modernt och urbant för dagligt behov, både till vardags och fest – trendiga plagg med det senaste från catwalken till tidlös och originell design.


Nyckeln till MANGOs kommersiella framgång sägs vara dess förmåga att anpassa sig till kulturen i varje land där företaget är verksamt.