Det kunde ha slutat riktiga illa för kvinnan som åt av favoritfrukten.
Det kunde ha slutat riktiga illa för kvinnan som åt av favoritfrukten. - Foto: Claudio Bresciani/Isabell Höjman/TT

Kvinna fick luftstrupen genomborrad av den populära frukten

En kvinna i England fick inte läkarvård efter att hon ätit en mango och därefter fått svårigheter att svälja. Dagar senare fick kvinnan symtom på sepsis och läkare kunde då se att en bit från frukten "borrat hål" i hennes hals.


En 57-årig kvinna som åt en "dödlig mango" behövde brådskande hjälp efter att en bit av fruktkärnan skadat hennes hals och "borrat" ett hål genom luftstrupen, skriver brittiska nyhetssajten Metro.

Kvinnan, vars namn inte nämnts, ska enligt sjukhuset Epsom General Hospital i Epsom, Surrey, i England först sökt hjälp på en annan akutmottagning där hon sagt att hon haft det svårt att svälja efter att hon ätit av mangon.

Hon skickades däremot hem efter att en läkare ska ha undersökt henne och inte hittat något fel. Enligt rapporter ska läkaren ha uppgett att kvinnan inte dreglat och att hon fortfarande kunde svälja.

Kvinnan hade en öppning i luftstrupen

På plats bedömdes det att kvinnan ätit "mjuk mat" att hon därför hade en låg risknivå att insjukna, eller få några men för livet.

Men fyra dagar senare med tecken på sepsis och oförmögen att svälja fick kvinnan genomgå en datortomografi, varpå personal på sjukhuset i Epsom upptäckte att kvinnan hade en öppning i luftstrupen.

Kvinnan opererades och en bit av en mangokärna togs bort ur hennes luftstrupe, skriver nyhetssajten.

Kvinnan var sedan inlagd på sjukhus i en vecka och ska i dag vara helt återställd. Den 57-åriga kvinnan ska sedan ha lämnat in klagomål till den första akutmottagningen för dåligt mottagande.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!