Subaru BRZ
En 19-årig bilförare i Australien åtalas på 48 punkter efter olycka - Foto: Subaru

Tonåring krockade – åtalas för 48 trafikbrott

Tonåriga bilförare är överrepresenterade i olycksstatistiken, men vissa är värre än andra. En av de värsta bor tydligen i Sydney, Australien.


Det var den 12 december förra året som Marcellus Otero arresterades i Sydney, Australien, efter att ha krockat med sin bil.

19-åringens sportbil, av modell Subaru BRZ, var utrustad med en så kallad "dashcam" som dokumenterat bilens färd.

Amandas chock: Tjuvarna snodde uppfarten

Avslöjad av sin egen video

Enligt The Sydney Morning Herald tittade polisen igenom videomaterialet från bilen efter olyckan, och Otero åtalades sedan på hela 48 punkter av trafikförseelser.

Att det blev så många åtalspunkter är ett resultat av att man inte bara tittade på videomaterial från olyckstillfället, utan gick igenom arkivet för både november och december.

Därför är det livsfarligt att ha vinterjacka på sig i bilen

Tävlade mot en annan bil

Otero anklagas bland annat för att ha kört bil utan giltigt körkort, att sladda, att köra vårdslöst, samt att ha kört över 45 km/h för fort.

Vid olyckstillfället ska han ha tävlat mot en annan bil och kört 130 km/h på en 60-väg.

När en bil svängde ut från en uppfart tvingades han till en skarp undanmanöver, tappade kontrollen och kraschade rakt in i en telefonstolpe.

Här är en ny elbil för 110 000 kronor – kommer till Europa

“Måste sluta köra som en idiot”

Otero, som endast fick mindre skador av olyckan, ska ha sagt till journalister utanför rättssalen att han tänkte erkänna sig skyldig på en del av åtalspunkterna, men inte alla.

– Jag måste sluta köra som en idiot, sade Otero till SMH. – Jag är tacksam över att jag inte körde på någon eller att någon blev skadad.

Det är i dagsläget oklart vad straffet för de 48 trafikförseelserna kommer att bli, men de australiska myndigheterna är inte kända för att ta lätt på de som bryter mot trafikreglerna.

MAMMA MIA! Italienska polisen kör nu Lamborghini Urus

Bil