Per Gessle Ferrari Kimi
Per Gessle har lagt vantarna på Kimis gamla Formel 1-bil - Foto: Darren Abate/TT/Per Gessle/Instagram/Johan Nilsson/TT

Per Gessle köper Formel 1-Ferrari – kördes av Kimi Räikkönen

Per Gessle äger ett stort antal bilar från sitt favoritmärke Ferrari, och det senaste tillskottet i samlingen går inte av för hackor. Det handlar om en Formel 1-bil som kördes av finländaren Kimi Räikkönen under 2008 års säsong.


Per Gessle har en samling på tio Ferrari-bilar som han ställer ut på Hotel Tylösand i Halmstad.

Samlingarna innehåller bland annat en Ferrari SP2 Monza och en Ferrari Laferrari, och det sammanlagda värdet på bilarna ligger på över 100 miljoner kronor.

Det senaste tillskottet till samlingarna är särskilt spektakulärt. Det handlar om en äkta F1-bil från 2008, körd av världsmästaren Kimi Räikkönen.

Han vill göra det jobbigt att köra bil – 20 km/h i stan

Förbud mot bilkörning på helgerna: Hotet från tyska ministern

Visar upp bilen på Instagram

– Kimi Räikkönen har kört den, det året som Ferrari blev konstruktörsvärldsmästare, säger Per Gessle i en reel på sin Instagram där han visar upp bilen.

Bilen, som är av modell F2008, är prydd med startnummer 1, eftersom Kimi Räikkönen blev världsmästare i 2007 års F1-mästerskap bakom ratten på en Ferrari.

Ur Ferraris egna samlingar

Det visar sig att Gessle fick möjlighet att köpa bilen direkt ur Ferraris egna samling av historiska tävlingsbilar.

– Min fru Åsa och jag var nere hos Ferrari i Maranello. Vi besökte fabriken och såg dessutom deras underbara samling av historiska Formula 1-bilar. Jag sa till en av cheferna att om de någon gång vill sälja en bilarna så kan vi tänka oss att köpa till vår samling på Hotel Tylösand. Det dröjde ett halvår sen dök möjligheten upp att skaffa en ”Show Car”, finländaren och världsmästaren Kimi Räikkönens F2008, en bil som var mycket framgångsrik och gjorde att Ferrari vann 2008 års ”Constructor’s Championship”, berättar Gessle på Hotel Tylösands hemsida.

Per Gessles samling med bilar, som han kallar “The Joyride Car Collection”, står innanför ett stort skyltfönster bredvid foajén på Hotel Tylösand för allmän beskådan. Hotellet erbjuder även guidade visningar av samlingen med racingprofilen Dick Jönsson Wigroth.

Män är överlägsna på fickparkering – enligt dem själva

Nya elbilen är olaglig – nu backar tillverkaren

Bil