Ladda elbilen
Här är Sveriges bästa laddstation - Foto: Circle K

Bästa stationen att ladda elbilen – i hela Sverige

Laddnätverket byggs ut mer och mer, och det gör även faciliteterna runt laddstationerna. Nu har en svensk laddstation kommit på andra plats för utmärkelsen World’s best EV-hub, och är därmed det bästa stället att ladda elbilen i Sverige.


Organisationen Global Convenience Store Focus står bakom utmärkelsen World’s best EV-hub, där man utser de bästa platserna i världen att ladda elbilen på.

Circle K-stationen Vädermotet i Göteborg var den enda svenska stationen som nominerades till topp-10-listan. Nu är vinnarna korade.

Läs även: Elbil tappade 400 000 kronor i värde – på ett år

Världens näst bästa elbilshub

Vinnaren av utmärkelsen världens bästa elbilshub blev DCC Energy Able-stationen i norska Mandal, och Circle K Vädermotet knep andraplatsen.

Domarna uppskattade stationens goda tillgång på laddare för både personbilar och lastbilar, samt att det finns en säkerhetsparkering för lastbilarna. Stationen fick även pluspoäng då den erbjuder en butik med både mat och toaletter.

– Vi är otroligt stolta. Det vi gjort i Vädermotet har fått uppmärksamhet globalt flera gånger och det är ett resultat av hårt arbete. Vi visar gång på gång att vi både kan och vill driva förändring, och det lyckas vi med tack vare lång erfarenhet, högt engagemang och för att vi vågar satsa, säger Eva Kimborn Heivert, vd på Circle K Sverige.

Vädermotet är också den populäraste av alla Circle K-stationer med flest levererade kilowattimmar.

Läs även: Privatleasing på elbilar blev rekorddyrt – nu flyr kunderna

Visar framtiden för laddarna

Det gemensamma för DCC-stationen i Norge och Circle K Vädermotet är att de påminner om en traditionell bensinstation, och chansen är god att detta kommer att vara ett vinnande koncept för snabbladdare framöver.

Stationerna i både Mandal och Göteborg ligger i anslutning till en stor bensinmack, och erbjuder således gott om faciliteter som underlättar vid en längre bilresa.

I Mandal finns det till och med tak över laddarna, vilket är skönt vid dåligt väder och borde vara betydligt vanligare.

Många andra snabbladdare utmed motorvägarna ligger i stället ensligt till, utan tillgång till varken butiker, mat eller toaletter.

Läs även: Explosion på elbuss i Norge – en allvarligt skadad

Läs även: Sveavägen i Stockholm stängs för biltrafik i sommar

Bil