Mest läst

"Därför bör du kolla din partners mobil"

31 Okt 2014, 17:20

20-åriga Sandras tatueringsbild spreds över världen – fick utså vidrigt hat

26 Okt 2017, 10:20
Sandra gaddade sig på semestern. Men efter några dagar hade en bild på tatueringen spridits – över världen.

Alicia, 13, träffade pedofil på nätet – blev våldtagen och torterad

28 Mar 2016, 17:20
När Alicia Kozakiewicz var 13 år blev hon kidnappad, torterad och våldtagen av en man hon lärt känna på nätet. Sedan hon fritogs har hon kämpat för att se till att samma sak inte händer andra.

Någon stal 20-åriga Sagas bilder – och använde dem för att sälja sex

9 Sep 2016, 11:19
Mitt i natten fick Saga Husberg ett sms från en okänd man som undrade varför hon inte hade dykt upp till deras "träff".

Så lätt köper du ett falskt svenskt körkort på nätet

4 Maj 2017, 15:48
I vår granskning av id-kapningar får vi kontakt med en leverantör av falska svenska pass. Det tar lika lång tid som att beställa en pizza.

Nej, polisen Peter Springare sprider inte en sann bild av Sverige

7 Feb 2017, 16:39
​Polisen Peter Springares texter om "invandrade kriminella" har fått enorm uppmärksamhet i sociala medier. Men stämmer det han skriver?

Roba, 19, driver gigantisk tjejgrupp på Facebook: Därför blockar vi folk

3 Nov 2016, 14:57
Snabbt blev Pink Room en av Facebooks största forum för tjejer – och det är ett stort arbete att hålla koll på medlemmarna.

Så enkelt är det att köpa knark på darknet – den mörka sidan av internet

17 Maj 2016, 14:45
Det kryllar av sajter som säljer droger på darknet. Den största i Sverige heter Flugsvamp. Nu kan Nyheter24 avslöja hur lätt det är att göra ett narkotikaköp.

Storbedragaren Alexander, 24, avslöjar: Så lurade jag svenskar på hundratusentals kronor

19 Sep 2017, 15:52
Alexander Andersson lurade under flera år svenskar på pengar genom att påstå sig sälja mobiler och konsertbiljetter – som inte fanns.

Ditt nya bankkort kan enkelt skimmas av bedragare – så skyddar du dig

27 Sep 2017, 17:26
Fler och fler svenskar får kontaktlösa bankkort. Men de är också lätta att skimma. Här är hur du skyddar dig.
Nyårsdagen 2002 skulle bli en mardröm för då 13-åriga Alicia Kozakiewicz från Pittsburgh i USA.
1 av 2
Nyårsdagen 2002 skulle bli en mardröm för då 13-åriga Alicia Kozakiewicz från Pittsburgh i USA. - Foto: Facebook / Rattlenoun/Wikimedia Commons
Alicia trodde att killen hon lärt känna på nätet var i hennes egen ålder, men i själva verket var han en 38-årig man. Och när hon väl träffade honom kidnappade, torterade och våldtog han henne – i fyra dagar.
2 av 2
Alicia trodde att killen hon lärt känna på nätet var i hennes egen ålder, men i själva verket var han en 38-årig man. Och när hon väl träffade honom kidnappade, torterade och våldtog han henne – i fyra dagar. - Foto: Rattlenoun/Wikimedia Commons

Alicia, 13, träffade pedofil på nätet – blev våldtagen och torterad

Publicerades: 28 Mar 2016, 17:20

När Alicia Kozakiewicz var 13 år blev hon kidnappad, torterad och våldtagen av en man hon lärt känna på nätet. Sedan hon fritogs har hon kämpat för att se till att samma sak inte händer andra.


Nyårsdagen 2002 skulle bli en mardröm för då 13-åriga Alicia Kozakiewicz från Pittsburgh i USA. Hon hade precis ätit middag med sin familj när hon ursäktade sig och sa till sin mamma att hon hade ont i magen och behövde vila. Men det var en lögn. I stället gick hon ut i vinternatten för att möta en kille som hon hade fått kontakt med på nätet.

– Han gillade det jag gillade. Han lyssnade på vad jag hade att säga, dag och natt, och gav mig råd. Han var någon som jag kunde klaga till och få tröst av. Grooming på nätet är väldigt effektivt, berättar Alicia Kozakiewicz med egna ord i tidningen BBC Magazine.

Bildkälla: Rattlenoun/Wikimedia Commons

Alicia trodde att killen var i hennes egen ålder, men i själva verket var han en 38-årig man. Och när hon väl träffade honom där på nyårsdagen 2002 slängde han in henne i en bil och förde bort henne.

Mannen körde i flera timmar, från Pittsburgh i Pennsylvania till den närliggande delstaten Virginia. När han till slut stannade bilen tvingade han in Alicia i sitt hus och ner i källaren.

– Sen tog han av mig mina kläder, tittade på mig och sa: "Det här kommer att bli riktigt hårt för dig. Det är okej. Gråt."

Mannen satte sedan ett hundhalsband med lås på runt Alicias hals, släpade henne uppför trappan till hans sovrum – och våldtog henne.

– Han kedjade fast mig med hundhalsbandet i golvet bredvid sängen. Jag blev våldtagen, slagen och torterad i det huset i fyra dagar, berättar hon.

På den fjärde dagen räddades Alicia. Mannen hade filmat övergreppen och lagt ut på nätet, och genom ett tips kunde polisen hitta till hans hus.

Ända sedan Alicia Kozakiewicz fritogs har hon jobbat med att belysa de farliga och mörka sidorna med internet för att inte fler unga ska råka illa ut. Mannen som kidnappade henne erkände brottet 2003 och dömdes till 19 år och sju månaders fängelse.

/
/
/
/
Relaterat
Brukar du vara försiktig när du får kontakt med någon på nätet?
Tack för din röst!
4 Dec 2017, 11:03
Vissa är värre än andra, men något har de gemensamt. Allt var lögner.

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”
Är du en lover eller hater på nätet?

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.