Torsdag 26 Maj
Stockholm

Alicia, 13, träffade pedofil på nätet – blev våldtagen och torterad

Nyårsdagen 2002 skulle bli en mardröm för då 13-åriga Alicia Kozakiewicz från Pittsburgh i USA.
1 av 3
Nyårsdagen 2002 skulle bli en mardröm för då 13-åriga Alicia Kozakiewicz från Pittsburgh i USA. Foto: Facebook / Rattlenoun/Wikimedia Commons
Alicia trodde att killen hon lärt känna på nätet var i hennes egen ålder, men i själva verket var han en 38-årig man. Och när hon väl träffade honom kidnappade, torterade och våldtog han henne – i fyra dagar.
2 av 3
Alicia trodde att killen hon lärt känna på nätet var i hennes egen ålder, men i själva verket var han en 38-årig man. Och när hon väl träffade honom kidnappade, torterade och våldtog han henne – i fyra dagar. Foto: Rattlenoun/Wikimedia Commons
Ända sedan Alicia Kozakiewicz fritogs har hon jobbat med att belysa de farliga och mörka sidorna med internet för att inte fler unga ska råka illa ut.
3 av 3
Ända sedan Alicia Kozakiewicz fritogs har hon jobbat med att belysa de farliga och mörka sidorna med internet för att inte fler unga ska råka illa ut. Foto: Facebook

När Alicia Kozakiewicz var 13 år blev hon kidnappad, torterad och våldtagen av en man hon lärt känna på nätet. Sedan hon fritogs har hon kämpat för att se till att samma sak inte händer andra.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyårsdagen 2002 skulle bli en mardröm för då 13-åriga Alicia Kozakiewicz från Pittsburgh i USA. Hon hade precis ätit middag med sin familj när hon ursäktade sig och sa till sin mamma att hon hade ont i magen och behövde vila. Men det var en lögn. I stället gick hon ut i vinternatten för att möta en kille som hon hade fått kontakt med på nätet.

– Han gillade det jag gillade. Han lyssnade på vad jag hade att säga, dag och natt, och gav mig råd. Han var någon som jag kunde klaga till och få tröst av. Grooming på nätet är väldigt effektivt, berättar Alicia Kozakiewicz med egna ord i tidningen BBC Magazine.

Bildkälla: Rattlenoun/Wikimedia Commons

Alicia trodde att killen var i hennes egen ålder, men i själva verket var han en 38-årig man. Och när hon väl träffade honom där på nyårsdagen 2002 slängde han in henne i en bil och förde bort henne.

Mannen körde i flera timmar, från Pittsburgh i Pennsylvania till den närliggande delstaten Virginia. När han till slut stannade bilen tvingade han in Alicia i sitt hus och ner i källaren.

– Sen tog han av mig mina kläder, tittade på mig och sa: "Det här kommer att bli riktigt hårt för dig. Det är okej. Gråt."

Mannen satte sedan ett hundhalsband med lås på runt Alicias hals, släpade henne uppför trappan till hans sovrum – och våldtog henne.

– Han kedjade fast mig med hundhalsbandet i golvet bredvid sängen. Jag blev våldtagen, slagen och torterad i det huset i fyra dagar, berättar hon.

På den fjärde dagen räddades Alicia. Mannen hade filmat övergreppen och lagt ut på nätet, och genom ett tips kunde polisen hitta till hans hus.

Ända sedan Alicia Kozakiewicz fritogs har hon jobbat med att belysa de farliga och mörka sidorna med internet för att inte fler unga ska råka illa ut. Mannen som kidnappade henne erkände brottet 2003 och dömdes till 19 år och sju månaders fängelse.

Brukar du vara försiktig när du får kontakt med någon på nätet?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”
Är du en lover eller hater på nätet?

Testa: Är du en lover eller en hater på nätet?

Publicerades: 29 Mar 2016, 14:56