Dennis, 20, öppnade sitt kommentarsfält – möttes av hatstorm

Bloggaren Dennis Kristiansson valde att stänga sitt kommentarsfält efter att folk spred näthat i det. När han provade att låta folk kommentera igen hände något obehagligt.


20-åriga Dennis Kristiansson har bloggat sedan han var 14 år gammal. Men det är de senaste två åren han har växlat upp med sitt skrivande. Han berättar att han idag har omkring 30 000 unika besök i veckan och även några tusen följare på Instagram.

Dennis kommer från Västerås men bor just nu i Filipstad där han får hjälp med sitt tidigare drogproblem, något han också skriver om på bloggen.

Tidigare skrev Dennis också en hel del om HBTQ-frågor på sin blogg, men numera handlar det mest om hans egen vardag och hur han mår.

– Jag gillar att skapa reaktioner bland läsarna, och då är jag väldigt ärlig. Jag skriver till exempel ut att jag ligger runt. Jag döljer ingenting, säger Dennis Kristiansson till Nyheter24.

Dennis Kristiansson. Bildkälla: Facebook

Tidigare hade Dennis sitt kommentarsfält öppet. Där fick han en hel del kärlek och backning. Men det fanns också en grupp som spred hat.

– Jag tyckte att det blev för mycket. Till slut fick även de som ville skydda mig en massa skit av de som hatade mig. Det blev för mycket bråk, så jag valde att stänga av kommentarerna.

Nyligen provade dock Dennis att öppna upp sitt kommentarsfält igen i samband med att han skrev ett inlägg.

Han visste att han skulle få reaktioner, både bra och dåliga. Men han var inte beredd på den våg av hat som sedan mötte honom.

– Jag fick jättejättemycket hatkommentarer. "Din jävla hora", "du ska dö", "bögjävel", sådana saker skrev de. Att ett enda inlägg kunde skapa så mycket reaktion. Det blev för mycket, säger Dennis.

En del av det näthat som Dennis Kristiansson tvingats utstå.

De många hatkommentarer som Dennis tvingades utså gjorde att han återigen kände att han behövde stänga av kommentarsfunktionen på bloggen.

Samtidigt som han tycker om att folk reagerar blir det för mycket med allt hat, berättar Dennis.

– Jag trodde att det var fler människor som tyckte om mig än tvärtom. Men det var mer hatare än gillare, säger han.

Se även No hate-filmen där kändisar står upp mot näthat:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du också drabbats av näthat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hemligt nätverk jagar näthatare på Facebook – har anmält 2 000 misstänkta brott bara i år

15 Dec 2017, 16:56

Bloggaren Dennis, 20, öppnade upp sitt kommentarsfält – det han mötte var vidrigt

14 Dec 2017, 15:26
Bloggaren Dennis Kristiansson valde att stänga sitt kommentarsfält efter att folk spred näthat i det. När han provade att låta folk kommentera igen hände något obehagligt.

Liberalerna om brott på nätet: Digitala våldtäkter har blivit ett problem

13 Dec 2017, 16:40
Eftersom det vidriga näthatet inte verkar försvinna har Nyheter24 tagit frågan till den allra högsta nivån – politikerna. De som har en verklig makt att påverka våra lagar och regler.

"Kniv i fi**an" räckte inte för ofredande – nu nekas Irena Pozar skadestånd

12 Dec 2017, 18:32
Irena Pozar utsattes för grovt näthat och drog sin hatare inför rätta. Men mannen friades och hon stämde då staten. Nu har JK:s besked kommit.

8 dömda för knarkhandel på darknet i år – men svenska sajterna finns kvar

11 Dec 2017, 14:18
Totalt har 43 års fängelse delats ut till åtta personer för knarkbrott i Sverige under 2017. Men polisen planerar inte att vila för det. Satsningen mot knarkhandeln på darknet fortsätter.

#jagärhär-grundaren mordhotad: "Vi har nu nära kontakt med polisen"

10 Dec 2017, 20:09
Mina Dennert tröttnade på näthat och startade en Facebook-grupp som kämpar mot hot och kränkningar online. Nu har hon fått flera mordhot.