ANNONS: Innehåll i samarbete med mySafety

Här är sidorna du ska akta dig för – om du inte vill bli lurad

- 06/02/2017, 11:42 -
falska nyheter.

Falska nyheter sprids dagligen på nätet. Här är några av sidorna du borde akta dig för.

Shutterstock

Det finns massvis av sidor som personer blir lurade av. Och ärligt, vem vill stå med svansen mellan benen och delat en falsk nyhet?

Internet är en farlig plats. All möjlig skit sprids på olika sidor. Rasistisk propaganda, nätmobbning, bedrägerier, falska nyheter och till och med live-sända våldtäkter. Vi har tagit en titt på olika sidor som du borde akta dig för om du inte är sugen på att bli lurad av falska nyheter.

1. Mysigast.se

Är en svensk sida som sprider falska nyheter. Namnet i sig borde avslöja att något inte står riktigt rätt till men likväl sprids det falska nyheter från denna sajt i sociala kanaler.

Shutterstock

2. Sajten The Onion

Har hela 6 000 000 följare på Facebook och är en satirisk hemsida. Men likväl sippras nyheterna ut som sanningar genom människor som delar artiklarna i sociala kanaler utan att tänka efter. Bland annat listade de Kim Jong-Un som världens sexigaste man. Något som en kinesisk tidning tog an som sanning. Så kan det alltså gå. Kul för Kim Jong-Un dock!

Shutterstock

3. Nyheter42

Är en annan sida du ska akta dig för. Här kan du skapa dina egna falska nyheter och sen dela dem på Facebook. Nyligen gick folk bananas i ett kommentarsfält då en nyhet om att Donald Trump hade skjutits till döds dök upp på Facebook.

Det stämde inte.

Shutterstock

4. Huzzlers.com

Skriver själva på sin hemsida att det är en satirisk sida. Men det vet ju självklart inte alla om, så när nyheten dyker upp i ens Facebook-flöde är det lätt att den delas vidare. Och de är även väldigt aktiva, så akta dig!

Shutterstock

Lurad på nätet? Så här får du hjälp

Det är inte bara falska nyheter som finns där ute, även näthat och olika former av bedrägerier kan drabba dig. Och när olyckan är framme så kan det vara skönt att slippa ta tag i problemet själv. MySafety är ledande inom ID-skydd och vardagssäkerhet och hjälper dig gärna.

Med deras ID-skyddsförsäkring får du hjälpen som behövs 24 timmar om dygnet och om du råkar ut för näthat eller fått ditt konto på sociala medier kapad så hjälper mySafetys DigitalSkydd dig.

Är du bra på att identifiera falska nyheter?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

Är du en lover eller hater på nätet?