Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så attackeras du när du surfar – nu granskar vi nätbrotten

- 18/09/2017, 09:18 -
Med start idag granskar Nyheter24 nätbrotten.
1 av 3

Med start idag granskar Nyheter24 nätbrotten.

Nyheter24 / TT Nyhetsbyrån

Idag använder den organiserade brottsligheten nätet för att kapa, skimma och bedra dig som surfar.
2 av 3

Idag använder den organiserade brottsligheten nätet för att kapa, skimma och bedra dig som surfar.

TT Nyhetsbyrån

Har du råkat ut för nätbrott? Tipsa Nyheter24!
3 av 3

Har du råkat ut för nätbrott? Tipsa Nyheter24!

Falska biljetter, hackningar och kapade kortuppgifter. Varje dag används nätet för att begå brott. Och just du kan drabbas.

Ända sedan internet slog igenom har det använts för att lura och bedra människor. Idag använder den organiserade brottsligheten nätet för att kapa, skimma och bedra dig som surfar.

Visst har folk kanske bättre koll idag jämfört med för kanske tio år sedan, men bedragarna hittar alltid nya sätt att lura dig. De tekniska möjligheterna att begå brott med hjälp av nätet har nog aldrig varit större.

Därför granskar Nyheter24 nu vad just du kan råka ut för och drabbas av när du är ute och surfar.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

* Vi pratar till exempel med den tidigare storbedragaren Alexander Andersson som under flera år lurade människor på hundratusentals kronor genom att påstå sig sälja konsertbiljetter på Facebook.

* Vi kollar på hur pass skyddad du egentligen är på nätet när du till exempel vill lämna uppgifter till en myndighetssida.

* Vi tittar även närmare på de digitala pengarna. En ny grej som blir allt vanligare är så kallade kontaktlösa transaktioner där man bara "blippar" sitt kort utan att nudda terminalen när man betalar i kassan. Ingen pinkod, ingenting. Enkelt, men hur säkert?

Idag startar vi vår granskning av hur nätet används för att begå brott – mot dig.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du råkat illa ut på nätet?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

Är du en lover eller hater på nätet?