ANNONS: Innehåll i samarbete med mySafety Försäkringar

Kriterier för årets Årets Nätängel

- 02/10/2017, 16:20 -

Nu kan du nominera till någon av de fyra kategorierna - Årets Nätängel, Årets Nätängel Junior, Årets Ideella Nätängel och Årets Mediala Nätängel.

Årets Nätängel - huvudpris
Årets Nätängel tilldelas någon eller några som aktivt motverkar näthat och annat oacceptabelt beteende på nätet. Priset ska uppmärksamma och premiera aktiviteter som leder till en bättre ton på nätet, men utan att själva innehålla hat eller hot. Fokus ligger på aktiviteter som inte bara diskuterar, utan även aktivt löser och motverkar problemet. Årets Nätängel kan vara en person, grupp, företag, förening eller annan organisation.

Årets Nätängel Junior
Det finns många unga nätänglar. Barn och ungdomar som för en aktiv kamp mot näthat och för en bättre ton på nätet. Vi tror att dessa juniora kämpar behöver uppmärksammas extra. Och även om de ibland kanske inte når lika långt som äldre motsvarigheter fyller de en minst lika viktig roll. De är vår framtid. Årets juniora nätängel är en person eller grupp individer under 18 år gammal.

Årets Ideella Nätängel
Årets ideella nätängel är priset som lyfter initiativ mot näthat från ideella organisationer. Engagemang och initiativ som lyfter näthatsfrågan, antingen genom rent ideella insatser eller som redan är finansierat från andra håll.

Årets Nätängel Inom Media
Ett pris till någon som gjort något extra för nätkärleken och mot näthatet. Någon som debatterar och stått på barrikaden. Kanske inte varje dag under året eller genom en formaliserad organisation. Utan någon som tröttnat och säger ifrån. Och påverkat andra med sin ståndpunkt. Det kan vara en journalist, en hel redaktion eller en person som fått stor medial uppmärksamhet.

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

Är du en lover eller hater på nätet?