Will Smith stängs av från Oscargalan i tio år efter slaget mot Chris Rock.
Will Smith stängs av från Oscargalan i tio år efter slaget mot Chris Rock. - Foto: TT, Evan Agostini/TT

Efter slaget mot Chris Rock – Will Smith portas från Oscarsgalan

AFP rapporterade under fredagskvällen att Will Smith kommer portas från den prestigefyllda Oscarsgalan i tio år framöver, efter slaget mot Chris Rock.


Oscarsakademins styrelse beslutade under fredagen att skådespelaren Will Smith portas från Oscarsgalan i tio år framöver.

Will Smith örfilade Chris Rock

Detta efter att han utan förvarning klev upp på scen och örfilade komikern Chris Rock efter kommentarer om hans fru Jada Pinkett Smiths hår, som hon rakat av till följd av att hon lider av autoimmuna sjukdomen alopeci, som orsakar håravfall.

Chris Rock sade under sitt framträdande att Jada Pinkett Smith skulle kunna medverka i uppföljaren till filmen "GI Jane", något som Will Smith först skrattade åt innan han klev upp på scenen.

Efter örfilen kunde publiken höra Smith ropa "håll min frus namn borta från din jävla mun" två gånger. Ljudet stängdes av för tv-tittarna under sekvensen, men i klipp som cirkulerar på internet hörs det tydligt.

Will Smith bad om ursäkt

Inte lång tid efter händelsen som fick hela världen att stanna upp, gick Will Smith ut med en offentlig ursäkt:

“Mitt uppförande under galan var chockerande, smärtsamt och oförlåtligt. Listan över de jag har sårat inkluderar Chris, min familj, många av mina nära och kära, alla i publiken och alla som tittade hemifrån”, skrev Smith tidigare i ett uttalande till Entertainment Tonight.

Samma kväll vann skådespelaren en Oscar för bästa manliga huvudroll för filmen "King Richard", en vinst som många i efterhand ifrågasatt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

3 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.