Lena Nilsson delar nytt inlägg om sonen Einárs död

Det var under fredagen som den mördade rapparen Nils "Einár" Grönbergs mamma skrev ut ett meddelande till sina följare.


Det var för cirka tre månader sedan som den 19-årige rapparen Nils "Einár" Grönberg sköts till döds i södra Stockholm. Han lämnade en stor sorg över hela Sverige och polisen arbetar fortfarande med att reda ut vilka som mördade artisten.

Vill du läsa ikapp om fallet så har Nyheter24 skrivit en sammanfattning här.

Einár blev 19 år gammal. Bildkälla: SVT Play

För ett par veckor sedan släppte SVT en dokumentär om Einárs väg från liten pojke som flyttande mellan olika HVB-hem – till att bli en av landets mest framgångsrika rappartister. 

I dokumentären vittnar även kollegor och vänner till Nils att de såg en oroande utveckling i hans musik som de visste skulle komma att provocera fel folk. En av vännerna som försökte varna Nils om detta var Kartellen-profilen Sebastian Stakset

– Om man ska sjunga om de här grejerna måste man förstå vilka problem de här grejerna kommer med. Så klart folk kommer att testa dig om du sjunger i dina låtar att du är världens tyngsta gangster. Då kommer de som anser sig vara världens tyngsta gangster att fråga  'vem är du', säger han i dokumentären. 

– Jag kan inte döma vad folk blir provocerade av och inte men jag har själv lyssnat på en del av hans låtar som jag önskar att han aldrig hade gjort, så jag hade konstant en klump i magen kring vad som skulle hända med honom.

Sebastian Stakset var en av medlemmarna i den framgångsrika gruppen Kartellen. Bildkälla: SVT Play

– Min roll i hans liv var att försöka få honom att fatta rätt beslut och att inte göra samma misstag som jag själv hade gjort. Då han var så duktig musikalisk sa jag att du inte behövde rappa om de här gangstregrejerna. 

Han fortsätter:

– Du kan rappa om andra saker. Skulle han byta samtalsämne skulle han inte behöva bli testad på det sätt han blev. Jag tänkte att han kunde byta musikstil, reda ut problemen och bara chilla. Men tyvärr valde han en annan väg.

Lena Nilsson delar nytt hjärtskärande inlägg

Nils mamma, skådespelerskan Lena Nilsson har i flertalet inlägg på sociala medier uttryckt sin sorg efter sonens bortgång. Efter varje inlägg har hon mötts av mängder kärleksfulla kommentarer och stöttande ord från följare samt nära och kära. 

Under fredagen skrev hon ut ett inlägg där hon berättar att det enda som lyckats hjälpa henne under denna svåra tid – är just kärlek. 

"Andra människor är de som tröstar mig, alla på sitt sätt. Genom att träffa andra mammor som förlorat. Genom att vi hjälper varandra. Alla ni som skriver till mig. Så många, så mycket kärlek till Nils mig och min familj. Tack Mina vänner som finns runt mig. Hjälper det?, skriver hon och fortsätter: 

Lenas inlägg till allmänheten. Bildkälla: lena.r.nilsson/Instagram

"Ja det enda som hjälper och betyder något är kärlek och empati. Kärlekshandlingar hjälper. Kärleksfulla gränssättningar hjälper om nåt är fel. Förlåtelse hjälper. 

"När jag förlorade Nils blev det ännu tydligare. Det går inte över, men det blir mer kärlek och mer sorg och mer förlåtelse och ännu viktigare att se det fantastiska i livet", skriver hon i sitt inlägg.

Det går inte att kommentera på inlägget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

1 timme sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

3 timmar sedan
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?