Pernilla Wahlgren till attack mot SD
Pernilla Wahlgren går nu till attack mot SD. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Pernilla Wahlgren till attack mot SD: "Jävla idiot"

Pernilla Wahlgren har inte mycket till övers för Sverigedemokraterna. Nu berättar den folkkära artisten vad hon verkligen tycker om SD.


SD-politikern Håkan Lerstorp, 63, chockade Sverige när han under en debatt i Kommunfullmäktige i Trelleborg tog ordet.

– Visst är det tråkigt att kvinnor blir misshandlade, men, min tanke är att, och jag vill att ni ska tänka så också ibland. Vad har kvinnan gjort för att en man ska slå kvinnan? Det är en viktig tanke. Och varför finns det inte mansjourer? Tack för ordet, sa Håkan Lerstorp.

Klippet spreds som en löpeld på sociala medier och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tog avstånd från Lerstorps uttalande, och kort efter så stod det klart att Håkan Lerstorp stängdes av i väntan på att uteslutas helt från partiet.

Håkan Lerstorp uteslöts av SD efter sitt uttalande. Bildkälla: Youtube

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam om SD 

En som inte har mycket till övers för Sverigedemokraterna är artisten Pernilla Wahlgren, 54. 

I podden "Wahlgren & Wistam" som Pernilla driver med bästa vännen Sofia Wistam, 56, så diskuterar de SD. I det senaste avsnittet så inleder Sofia Wistam med att fördöma Håkan Lerstorps uttalande.

– Veckans sjuka diss är…på riktigt så trodde man ju när den här SD-politikern Håkan Lerstorp pratade i Trelleborg, den här debatten i Kommunfullmäktige, när han sa det här med kvinnor och vad har kvinnor gjort för att bli slagna. Man trodde ju att det var ett skämt. Han måste ju vara helt, helt dum i huvudet, säger Sofia Wistam.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam har podden "Wahlgren & Wistam" ihop. Bildkälla: Stella Pictures.

Pernilla Wahlgren om SD: "Så mycket idioter"

– Nej men han ÄR ju helt dum i huvudet. Jag har sett flera klipp nu när han står och pratar om miljön och klimatet också. Man ba ”Vem är du?”, säger Pernilla.

– Just inför valet. SD måste ju ha paniiiik nu, säger Sofia Wistam.

– Vad har kvinnan gjort för att bli misshandlad. Så han menar då att om hon har varit spydig eller uppstudsig då var det väl inget konstigt att hon fick en smäll? Gud alltså. Jävla idiot. Jävla SD överhuvudtaget. Skäms på dom. Det är så mycket idioter i det där partiet, säger Pernilla upprört och får medhåll av Sofia Wistam.

– Ja, det bevisas ju om och om igen, avslutar Wistam.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam är inte förtjusta i SD. Här ser vi partiets partiledare Jimmie Åkesson. Bildkälla: Stella Pictures.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KG Hammar romandebuterar

1 timme sedan

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

2 timmar sedan
Två svenskar spelar huvudrollen i Finlands största inhemska biosuccé på 2020-talet. Nästan en halv miljon har sett "Stormskärs Maja", som nu kommer till Sverige. Det är svårt att ta in. Det är inte klokt, säger Amanda Jansson.

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

idag 06:06
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?