Anders Öfvergård fick sparken från TV4
Anders Öfvergård fick sparken från TV4 – nu berättar han mer om hur det gick till. - Foto: Stella Pictures, Simon Eliasson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Så fick Anders Öfvergård reda på att han fått sparken från TV4

En skandalfest för "Robinson"-produktionen i Dominikanska republiken blev början på slutet på TV4 för Anders Öfvergård. Efter att han betett sig opassande på festen fick han sparken. Nu berättar han mer om hur det gick till.


Anders Öfvergård, 54, var en av TV4:s mest folkkära profiler. Han var programledare för "Fuskbyggarna", "Anders knackar på" och "Robinson". Innan han gick till TV4 2016 så hade han blivit känd som "Arga snickaren" i Kanal 5, där han började sin bana i tv-branschen 2009.

Men i september 2021 fick Anders sparken från TV4. Detta efter att han hade spårat ur på slutfest för "Robinson" i Dominikanska Republiken, Karibien. 

Anders, som var full efter festligheterna, ville köra iväg i ett terrängfordon med en annan kollega som även den var på pickalurven. 

En kvinnlig kollega gick då mellan och försökte stoppa Anders och den andre att åka iväg i bilen. Anders höjde då rösten, tog tag i kvinnans handleder och inledde vad Expressen kallade för en "brottningsmatch".

Anders Öfvergård blev "Arga snickaren" med hela svenska folket. Bildkälla: Stella Pictures.

Så fick Anders Öfvergård reda på att han fått sparken från TV4

I en längre intervju med Expressens Mattias Bergqvist så väljer nu Anders Öfvergård att öppna upp sig, och i intervjun berättar han bland annat han går i terapi för att hantera allt som har hänt, och givetvis jobba med sig själv. I intervjun får Öfvergård frågan hur han fick reda på att han fått sparken från TV4.

– Det tog de under ett möte med mig. Jag har inget agg, kritik eller ilska mot TV4 på något sätt. Det var jag som gjorde dem besvikna, inte åt andra hållet, säger Anders Öfvergård till Expressen.

Anders Öfvergård fick sparken från TV4 efter att ha betett sig olämpligt på en personalfest i Dominikanska republiken. Bildkälla: Simon Eliasson/TT Bild

Anders Öfvergård: "Det var självklart inte rätt"

På frågan om hur det kändes svarar han:

– Jag tycker självklart inte att det var rätt att klippa banden, men hela min resa efter det här är att jag kan ta hand om mina egna känslor och mig själv. Vad andra tycker och tänker kanske jag kan påverka till en viss del, men jag har inte ett livslångt kontrakt med TV4. Det jag var ledsen över var att jag kände att jag hade mycket mer att ge. Det är tråkigt när det är det gröna bladet som faller ner, och inte det bruna, säger Anders Öfvergård till Expressen.

– Det är tråkigt när det är det gröna bladet som faller och inte det bruna, säger Anders Öfvergård till Expressen. Bildkälla: Simon Eliasson/TT Bild

Anders Öfvergård kan göra comeback som "Arga snickaren" i Kanal 5

Jobbmässigt så ser det lovande ut för Anders Öfvergård. För bara två veckor sedan skrev Nyheter24 om att det ryktas om en stundande comeback i Kanal 5 för Anders Öfvergård, och det är då som "Arga snickaren" vi kan få se honom igen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!