Paolo Roberto
Paolo Roberto försökte ljuga för polisen om var han varit. - Foto: Claudio Bresciani/TT Bild, Fredrik Sandberg/TT Bild

Så försökte Paolo Roberto ljuga för polisen: "Var på Tinderdejt"

Först hade han varit på en Tinderdejt. Sedan handlade det om en "italiensk vän". Nu avslöjar den tidigare sekretessbelagda utredningen hur Paolo Roberto försökte ljuga för polisen efter att han hade köpt sex.


Den 15 maj tidigare i år slog Norrmalmspolisen och människohandelsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning till med en razzia.

Utanför en lägenhet på den exklusiva adressen Grevgatan 10 på Östermalm i Stockholm så greps den folkkära tv-profilen och entreprenören Paolo Roberto, 51.

 Detta då han för 1 500 kronor hade köpt sex av en kvinna från ett av "Europas fattigaste länder".

– Du köper en annan kvinnas kropp. Säkert någon som är dit-tvingad. Hon är ju inte där för att det är jättetrevligt, sa Paolo i en intervju med TV4:s Jenny Strömstedt.

Paolo Roberto har utretts för oaktsam våldtäkt, men idag stod det klart att utredningen läggs ner.

Paolo Roberto talade ut om sexköpet i TV4. Bildkälla: TV4

Gick inte att hitta kvinnan som Paolo köpt sex av

Kammaråklagare Paulina Brandberg har varit förundersökningsledare i ärendet, och i en kommentar sa hon under fredagen:

– Vi saknar kvinnans berättelse och uppgifter från tillfället som behövs för att jag objektivt ska kunna utreda om något har skett mot hennes vilja. Vi har utan framgång försökt komma i kontakt med kvinnan, bland annat via myndigheter i Rumänien.

Paolo Roberto har erkänt sexköpet och ska nu betala 15 500 kronor i böter.

Grevgatan 10 på Östermalm i Stockholm. Här, ett stenkast från Strandvägen, så köpte Paolo Roberto sex. Bildkälla: Google Maps

Skyllde på Tinderdejt och italiensk vän

Expressen har tagit del av den tidigare sekretessbelagda utredningen. Där avslöjas fler detaljer om den aktuella dagen då Paolo kunde gripas. 

En polis som befann sig i trapphuset på Grevgatan såg hur en man åkte hiss upp till den lägenheten där bordellverksamheten drevs.

25 minuter senare kom denna man – Paolo Roberto – ut, halvspringande ner för trapporna, skriver Expressen.

Paolo stoppades först av polis, och i utredningen står det att läsa:

"Mannen är mycket nervös och kan inte svara på vem han har varit hos i trapphuset utan säger först att det varit en tinderdejt men ändrar sig sedan och säger att det är en italiensk vän".

Tog flera timmar innan han erkände

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Paolo först vägrade erkänna att han hade köpt sex.

I september skrev Polistidningen om det som kom att kallas för "Insats torsk", och då avslöjades flera detaljer om hur Paolo agerade efter att han gripits för sexköpet.

Det tog flera timmar innan Paolo Roberto erkände för polisen. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

"Det tar visserligen några timmar i baksätet på den där civila polisbilen innan erkännandet kommer. När mannen till slut vandrar gatan ner i sina lysande vita kläder, med den trendiga lilla läderväskan retfullt guppande på ryggen finns dessutom starka bevis", skrev Polistidningen i reportaget "Att fånga torsk" då.

LÄS MER:

Kaos bland Paolo Robertos följare efter bilden: "Så nyfiken"

Paolo Roberto: "Mina bankkonton är tömda"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.