Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso - Foto: Stella Pictures/discovery+/Kanal 5

Benjamin Ingrosso berättar om sin ätstörning: "Jag har bulimi"

Att Bianca Ingrosso tampats med sin ätstörning har hon varit öppen med länge. I senaste avsnittet av "Wahlgrens värld" väljer nu även Benjamin Ingrosso att berätta om sin egen problematik. Vi vill varna för att denna text kan vara triggande för känsliga läsare.


Nu är den senaste säsongen av "Wahlgrens värld" igång. Familjen Wahlgren/Ingrosso är alla välkända ansikten och realityprogrammet har blivit en riktig framgångssaga. Det bjuds på mycket tjo och tjim. Men under det tredje avsnittet övergår den goda stämningen till allvar. 

Pernilla Wahlgren, 54, Bianca Ingrosso, 27, och Benjamin Ingrosso, 25, befinner sig i Spanien och det är under en biltur som ett trassligt och snårigt bråk bryter ut. Tyngdpunkten i bråket ligger i Pernillas oro för hur Bianca mår i sin ätstörning och det hela eskalerar till en tårdrypande intrig mellan alla tre parter. 

Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren under ett storbråk i "Wahlgrens värld". Bildkälla: discovery+/Kanal 5

Benjamin Ingrosso om ätstörningen

Bianca Ingrosso har varit öppen och ärlig kring sin sjukdom länge. På sina sociala medier bland annat, men hon ägnade även en del av sitt sommarprat till att prata om vad bulimi är och hur det är att leva med, det är mycket känslosamt för Bianca och man hör hur hon får kämpa för att inte falla i gråt. 

Nu har Benjamin Ingrosso valt att följa sin systers exemplar och under bilfärden tar han steget och öppnar upp. 

– Varje sekund, av varje dag, året runt, säger Bianca när hon försöker förklara hur påfrestande och närvarande sjukdomen konstant är för henne. 

– Men så har ju jag med, kan vi då höra Benjamin höra från baksätet. Han säger sedan:

– Jag har väl någon slags bulimi fast jag hetsäter istället för att svälta. 

Bianca Ingrossos varma ord om Benjamin Ingrosso

Syskonparet Ingrosso på "Allsång på Skansen". Bildkälla: Stella Pictures

Bianca hyllar sedan sin lillebror för att nu ha vågat dela med sig. 

– Ja, jag har väl alltid vetat att Benjamin lider av någon form av självhat och prestationsångest. Men han gör det ju mycket mer i tystnad. Så jag tycker att det är fint av Benjamin att han liksom kan våga dela med sig, för det är fan inte många som gör, generellt, men främst kanske inte nyblivna vuxna män, säger hon. 

Pernilla Wahlgren tar även upp det som skedde i sin podcast "Wahlgren & Wistam" som hon har med Sofia Wistam. Pernilla berättar där bland annat att bilfärden inte skulle vara med i programmet från början, utan att det blev så av en slump då bråket råkade ske just där och då. De dividerade kring det hela och om det borde sändas, men samlades sedan för att godkänna avsnittet och kom då fram till att de skulle det. 

– Vi måste känna efter själva, är det för mycket, kan vi sända det här eller kan vi inte sända det här, känns det okej för alla inblandade, säger hon och fortsätter sedan med att citera vad Benjamin själv sagt om det hela:

–  Då sa han "Jag vill bara säga att det här är det viktigaste vi någonsin visat i Wahlgrens värld". 

"Wahlgrens värld" streamar på discovery+ och sänds på Kanal 5 på torsdagar klockan 20:00 med premiär ikväll den 15 september.

Närståendelinjen – stöd för dig som står nära någon med ätstörning

Behöver du som närstående stöd? Ring frisk & fris hjälplinje och prata med en person som har egen erfarenhet av att vara närstående till någon drabbad av en ätstörning.  

Telefonnummer 0200 – 125 085.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

igår 20:46

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

igår 19:38
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

igår 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

igår 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

igår 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

igår 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.