Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson - Foto: SVT

Pontus Rasmusson: Allt du vill veta om hans pengar, bostad och jobb

Pontus Rasmusson är barnidolen på Youtube och TikTok som fick sina kanaler nerstängda efter att han gjort videos som sexualiserar barn. Här är allt du vill veta om Pontus Rasmusson – hans lön, bostad, föräldrar, ålder och mycket mer.


Vad är Pontus Rasmusson känd för?

Pontus Rasmusson slog igenom på Youtube med barnprogramliknande videos där han gjorde olika pranks och challenges med sin mamma och pappa. Det barnvänliga materialet varvade han däremot med videos med innehåll som sexualiserade barn. 

Bland annat gjorde han videos där incest och våldtäkt mot barn nämndes. Efter Svenska Dagbladets granskning av Pontus Rasmusson så stängde Youtube ner hans kanaler, där han hade över 170 000 prenumeranter. 

På Youtube hade Pontus Rasmusson över 170 000 prenumeranter. Bildkälla: Youtube/Pontus Rasmusson

Detta då Youtube slog fast att han bröt mot deras barnsäkerhetspolicy som förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga.

Hur mycket pengar tjänar Pontus Rasmusson?

För taxeringsåret 2021 så hade Pontus en inkomst av kapital på lite mer än en halv miljon kronor, eller 523 022 kronor för att vara mer exakta. Det ger en månadslön på 43 585 kronor. Pontus har även en enskild firma som under 2021 omsatte mellan 1,5-2,99 miljoner kronor.

Hur gammal är Pontus Rasmusson?

Pontus Robin Viktor Michael Rasmusson, som är hans fullständiga namn, föddes den 16 juni 1998. Han är alltså 24 år gammal per i oktober 2022.

Var bor Pontus Rasmusson?

Pontus Rasmusson bor i en villa i Ingelstad, Växjö, tillsammans med sina mamma och pappa. I över 20 års tid har familjen bott i huset, som är 122 kvadratmeter stort. Familjens hus är värderat till 2,4-3,2 miljoner kronor.

Var kommer Pontus Rasmusson ifrån?

Pontus föddes i Ingelstad som ligger i Småländska Växjö. Där bor han än idag.

Vad heter Pontus Rasmussons föräldrar?

Pontus Rasmussons föräldrar syntes ofta i hans vloggar. Pontus mamma heter Carina Rasmusson och är 62 år gammal. Hon finns även på TikTok, där heter hon @pontusmamma. 

Pontus pappa heter Patrik Rasmusson och är 54 år gammal. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur mycket pengar Pontus föräldrar tjänar – det kan du läsa mer om här.

Vad gör Pontus Rasmusson idag?

Efter att Youtube stängde ner Pontus Rasmussons kanaler har han försökt starta en ny kanal med namnet Challenge Familjen. Men även den kanalen blev nerstängd. 

Pontus hoppas att på något sätt få tillbaka sina kanaler, men under tiden har Pontus sökt andra jobb. 

Nyligen skrev Nyheter24 att Pontus bland annat har sökt jobb som städare och på en hamburgerkedja. Hur det gick för Pontus jobbsökande kan du läsa mer om här.

Har Pontus Rasmusson någon flickvän? 

På Instagram och i sina vloggar brukar Pontus ofta skämta om att han har en flickvän – och så visar det sig vara dockor. Hur Pontus kärleksliv ser ut idag vet vi inte, men han är inte skriven med någon annan än sina föräldrar Carina och Patrik, så vi gissar att Pontus är singel just nu. 

Hur ser Pontus Rasmusson ut idag?

Under början av sin karriär som barnidol var Pontus känd för att ofta färga håret i starka kulörer, och han var ofta slätrakad i ansiktet. 

Men efter att skandalerna kring Pontus Rasmusson började hopa sig och Youtube stängde ner hans kanaler så skaffade sig Pontus en lite mer mogen look med skägg och mustasch. Mer om reaktionerna på Pontus utseendeförändring kan du se här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!