Gunilla Persson vill stämma världsartisten för en minst sagt udda detalj.
Gunilla Persson vill stämma världsartisten för en minst sagt udda detalj. - Foto: Stella Pictures

Gunilla Persson hotar att stämma Kanye West: "Mycket pengar"

Ett välbekant "Halleluja" som smyger sig in i en av rapparen Kanye Wests hitlåtar får en att spetsa till öronen rejält – det låter som om det är Gunilla Perssons röst som är med på ett hörn i låten.
– Jag kan svära på att det är jag, säger Gunilla Persson.


Tidigare i veckan har det snackats rejält i media om Hollywood-frun Gunilla Persson, 63, efter att Kanye Wests, 45, låt "Come to life" från 2021 blivit viral på Tiktok.

Men vad sjutton får Gunilla Persson och Kayne Wests öde att sammanstråla? I låten låter det nämligen som om Gunilla ropar "Halleluja" i bakgrunden. 

– Han har säkert samplat det där från något Hollywoodfruar-avsnitt. Jag är HELT säker, säger Sofia Wistam under en morgonsändning i NRJ när hon får höra klippet. 

Gunilla Perssons halleluja sprider sig

Nyheter24 har tidigare skrivit om det udda sammanträffandet och den stora frågan av dem alla är såklart om det är Gunilla Persson vi hör i "Come to life"? 

Sanningen är att originalklippet kommer från en kyrka i Texas och är inspelat 2011 enligt amerikanska sajten Who Sampled. I klippet hör man en kvinna ropa flera ljudliga "Halleluja", det är således hennes röst som är samplad i Kanye West låt.


"Kan svära på att det är jag"

Men en annan som är tvärsäker på att det faktiskt är Gunillas röst som hörs i Kanye West hit – är Hollywood-frun själv. 

– Jag kan svära på att det är jag, säger Gunilla Persson till Aftonbladet.

Enligt henne ska ljudet vara hämtat från ett besök i kyrkan tillsammans med sin dotter Erika Persson och kusin. Härlig lovsång, ska enligt Gunillas utsago till tidningen, lett till att hon utbrast i ett "Halleluja". 

Gunilla Persson anlitar advokat

Nu kommer Hollywood-frun med hjälp av sin advokat att stämma världsartisten. Gunilla Persson menar att hon vill att rapparen ska betala henne 50 000 dollar, vilket motsvarar cirka 547 449 svenska kronor.

– Han måste betala mig, mycket pengar, säger hon till tidningen.

Trots originalvideon står Gunilla fast vid att det är hennes stämma som hörs i låten, vars "Halleluja" är ett av flera ting som kännetecknar vår rafflande Hollywood-fru. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!