Stämmer det at Gunilla Persson sjunger i Kanye Wests låt?
Stämmer det at Gunilla Persson sjunger i Kanye Wests låt? - Foto: Stella pictures/Naina Helén Jåma/TT

Här dyker Gunilla Perssons röst upp i Kanye Wests låt – eller?

Ett rykte om att Gunilla Persson sjunger i Kanye Wests låt "Come to life" har tagit fart i sociala medier. Vad stämmer egentligen?


I förra veckan var Hollywoodfrun Gunilla Persson i ropet efter ett blogginlägg om hennes sjuka mamma Iris som väckte starka reaktioner. 

I inlägget berättade Gunilla att mammans lårben och bäckenben brutits under en vårdgivares arbetspass – något som enligt henne själv inträffade för att Iris ramlat ur sängen.

"Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tänka att det här kunde hända. En människa som utger sig för att vara vårdgivare kommer in här och skyddar inte mamma när hon vänder på henne och orsakar att hon faller ur sängen! Jag har ännu inte kommit över chocken", skriver Gunilla på sin blogg.

I inlägget delade Gunilla Persson även med sig av flera bilder på sin mamma, och de mötte skarp kritik av både följare och offentliga personer. Bilderna anklagades bland annat för att vara utelämnande.

En av de som kritiserade Gunilla Perssons bilder var poddaren Edvin Törnblom – läs mer om det här.

Gunilla Persson. Foto: Robin Haldert/TT

Vänta - är det här Gunilla Persson?

Den här veckan snackas det om Gunilla Persson i media av helt andra skäl. En liten snutt från Kanye West låt "Come to life" från 2021 har nämligen blivit viral på Tiktok. 

Anledningen? Det låter som att Gunilla Persson ropar "Halleluja" i bakgrunden.

– Han har säkert samplat det där från något Hollywoodfruar-avsnitt. Jag är HELT säker, säger Sofia Wistam under en morgonsändning i NRJ när hon får höra klippet. 

Är Gunilla Persson med i Kanye Wests låt Come to life?

Det inbitne Kanye West-fanet känner nog igen ryktet om att Gunilla ska ha medverkat på hans låt, det startade nämligen redan när han släppte albumet "Donda" förra året. En del har ställt sig frågan hur det kommer sig att klippet får fart igen nu, men det får vi bara tacka sociala medier för. 

Men den största frågan av dem alla är såklart om det verkligen är Gunilla Persson vi hör i Come to life? Och svaret på den frågan är nej, i alla fall enligt amerikanska sajten Who Sampled.

Faktum är att originalklippet kommer från en kyrka i Texas och är inspelat 2011. Omkring 01.50 in i klippet nedan hör man en kvinna ropa ut "Halleluja", och det är alltså hennes röst som är samplad i Kanye Wests hit.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!