Stockholm

Här är allt du måste veta om journalisten Hanna Hellquist

Hanna Hellquist: "Jag vill veta om han kan älska mig?"
Hanna Hellquist är återigen med i årets "På Spåret" som sänds på SVT. Foto: STELLA Pictures/Ida Åkesson & Hanna Hellquist/Instagram

Hanna Hellquist är superaktuell som deltagare i tv-programmet "På spåret", men vem är hon egentligen? Här är allt du måste veta om hennes karriär, privatliv och bostad. ​


Läs mer

Vad är Hanna Hellquist känd för?

Hanna Hellquist, 42, är journalist och arbetade som programledare på Morgonpasset i P3 mellan 2009 och 2020. Efter det bytte hon till Eftermiddag i P3 där hon är programledare, samt i helgprogrammet P3 Hemligheter.

Hon har även tilldelats det "Stora journalistpriset" där hon vann ”Årets röst” 2019. Hanna Hellquist har också medverkat i tv-rutan och gästat program som Skavlan, Schulman show och Värvet. 2012 var det premiär för hennes serie ”Jakten på det perfekta livet” på SVT. Nu är Hanna Hellquist med i "På spåret" ytterligare en säsong.

Har Hanna Hellquist någon pojkvän eller partner 2022?

Vad vi vet så har Hanna Hellquist ingen partner just nu, men hon är tillbaka på marknaden igen efter en tids ointresse för dejtandet. I en krönika för Dagens Nyheter skriver Hanna Hellquist om svårigheterna med att dejta. 

– Jag är påt igen. Efter ett och ett halvt års genuint ointresse och lathet så har jag börjat dejta igen, och snälla rara vad svårt det är och vad dum man känner sig och så orolig man blir, skriver hon. 

I krönikan berättar hon om en kille som hon dejtar och hur ovissheten inom dejtandet kan vara svårt. Hon får ett svårtolkat sms som leder till tankar om kärlek och att vara älskvärd. Hon ställer sig själv frågan om han på andra sidan skärmen kan älska henne? 

Om den anonyma dejten fortfarande är aktuell i Hanna Hellquist liv är oklart och återstår att se. 

Har Hanna Hellquist barn?

Radio- och tv-profilen har inga barn men har varit öppen om att hon ska försöka skaffa barn på egen hand. För två år sedan valde Hanna Hellquist att frysa sina ägg, något man kunde följa i SVT-dokumentären Hannas baby, som sändes på kanalen 2019. Vid tidpunkten stod det klart att Hanna Hellquist inte var redo att skaffa barn just då. 

2021 berättar Hanna Hellquist om processen och sina tankar kring beslutet i Carina Bergfeldts talkshow. Hon berättar även om sin rädsla för att inte få barn.

– Man får göra en sådan psykosocial utredning om man ska skaffa barn själv. Man får träffa en terapeut och prata och så får de ge tummen upp eller tummen ner. Och just det var jag väldigt orolig för, jag ville liksom inte bli bedömd av ett proffs som inte känner mig för att jag ska skaffa barn själv, säger Hanna Hellquist i SVT-programmet. 

Har Hanna Hellquist familj?

Hanna Hellquist har en mamma som är vid liv men hennes pappa begick självmord sommaren 2009. En tragisk händelse som Hanna berättat om i ”Vinter i P1” 2012.

Det var Hanna själv som hittade sin döda pappa i hans lilla etta. Han hade blandat sömntabletter och alkohol. Hon berättar i "Vinter i P1" att hon skrek som ett djur när hon hittade honom. 

Tre veckor innan hade Hanna Hellquist och hennes pappa bråkat om hennes sommarprat då pappan varit besviken över hur hon hade pratat om deras relation. 

Efter deras sista bråk som förblev olöst, hade pappan åkt därifrån med bil. Det kom att bli sista gången Hanna Hellquist såg sin pappa vid liv. 

Sa upp sig från P3 och DN

Radio- och tv-profilen valde att säga upp sig från både P3 och Dagens Nyheter efter sin pappas självmord och ägnade resten av sommaren åt att dricka vin och renovera sin sommarstuga. Ett sätt för henne att bearbeta sorgen.

Var bor Hanna Hellquist?

Efter sin pappas bortgång förvandlade Hanna Hellquist sin pappas nedgångna hus i Grums till ett andra hem, en idyllisk oas. Det L-formade huset i skogen utanför Grums, som Hanna ärvde efter sin pappa för tretton år sedan har influenser från alla möjliga håll. 

– Problemet är att mitt öga dras till allt som är fint. Det är därför jag har så sjukt mycket saker. Det är olika i olika perioder, nu dras jag till 90-talet, frostat Boda Nova-glas. När det gäller möbler så … gud jag vet inte, säger Hanna Hellquist i en intervju för Elle. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.