Carina Berg och Börje Salming
Carina Berg berättar om sitt fina minne med Börje Salming. - Foto: Per Larsson/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Carina Bergs gripande berättelse om Börje Salming: "Han grävde upp oss"

Programledaren Carina Berg berättar nu en gripande berättelse om en tv-inspelning med Börje Salming som hon aldrig lär glömma.


Ishockeylegenden Börje Salming dog den 24 november. Han somnade in i sitt hem i Nacka, omgiven av sin familj.

Innan Börje lämnade oss för gott så hann han bil firad i Toronto, och där hyllades han av tusentals fans.

Börje Salming och hustrun Pia på ishockeyförbundets 100-års jubileum. Där hyllades Börje på Avicii Arena, en vecka före sin död. Bildkälla: Stella Pictures.

Börje, som snabbt insjuknade i ALS, sörjs nu av en hel värld. Nyheter24 har tidigare skrivit om hur de svenska kändisarna har hyllat Börje.

Börje Salming. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

Carina Berg om sitt möte med Börje Salming

Nu berättar tv-profilen Carina Berg, 45, om en av sina mest minnesvärda och fina inspelningar. Carina Berg är en av Sveriges mest omtyckta programledare, och har spelat in tv-program sedan början av 2000-talet. Hon har med andra ord sett en del. Men inspelningen med Börje etsade sig fast – på mer än ett sätt.

Det var under 2008 som Carina Berg spelade in hemma hos-programmet "Berg flyttar in" för TV4, och i ett av avsnitten skulle hon besöka Börje Salming.

På Instagram berättar Carina nu om inspelningen med Börje Salming som kom att bli både dramatisk och blodig.

Carina Berg berättat om sin minnesvärda inspelning med Börje Salming. Bildkälla: Stella Pictures.

Carina Berg: "Han gafflade mig i armen"

"Vi mötte Börje i Kiruna och tog oss vidare till hans fädernegård i byn Salmi. Vi sov alla i samma rum, på renskinn på golvet, för att hålla värmen. Börje förstod inte teamets oro om huruvida vattnet vi släpat med skulle räcka. "Vaddå? Tar det slut borrar vi bara hål i isen och hämtar vatten där." När vi körde fast med skotrarna grävde Börje upp oss. 

När kameran gick sönder lagade Börje den med en av knivarna han alltid hade hängandes i bältet (en till mat och en till allt annat). Han bar halva utrustningen upp för berget, när vi skulle jaga ripa, för mediastockholmarna bara halkade efter hela tiden. 

Han bjöd oss på whisky och vi spelade poker om tändstickor. Jag hade aldrig spelat innan, men vann. Börje sa att det var för jag spelade så oförutsägbart, som en dåre. Sen erbjöd han sig att gaffla mig i armen. Som de gjorde i Toronto när man blivit en i laget", skrev Carina Berg.

Hon avslutade med ett väldigt varmt tack till Börje.

"Tack Börje. Jag är så glad att vi fick vara ditt lag en vecka i februari, där för drygt 15 år sen. Och du vår kapten".

Just gafflingen i armen ägde faktiskt rum på riktigt. Börje ristade, karvade och skar i Carina Bergs axel.

– Vi gör fyra streck på axeln med en gaffel. Då blir det fyra blodränder som du kommer att ha som ärr livet ut, berättade Börje Salming i programmet då, något som Expressen då skrev om.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

3 timmar sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.