Joanna Fingal
Joanna Fingal blev utskrattad efter sin julbild. - Foto: Stella Pictures, Instagram/joannafingal. Bilden är ett montage.

Influencern Joanna Fingal hånas efter julbilden: "Det är så pinsamt"

Det är inte alltid lätt att vara influencer – fråga bara Joanna Fingal, som är den senaste profilen som nu hånas på Instagram. Läs mer här.


Att vara influencer har väldigt många fördelar. Massor av roliga fester, lyxiga gratisprylar, goda middagar, betalda samarbeten som kan ge galet mycket pengar...Ja, listan kan göras lång på vad det är som kanske lockar till influenceryrket.

Men en nackdel med att jobba som influencer är ju dessvärre att hundratusentals människor direkt ser när du har gjort bort dig...

I somras blev influencern Alexandra Bring uppmärksammad då hon gjorde ett betalt samarbete, där hon hade dukat upp ett fint bord med mat och fint porslin. Men problemet var bara att pastan på bilden var okokt – något som fick bland annat pastagalningen Benjamin Ingrosso att gå i taket. Alexandra själv tycktes ta det hela med en klackspark, och svarade kort efter på ståhejet med en kaxig bild.

Influencern Molly Rustas blev även hon utskrattad efter att hon lagt ut en bild där hon hade geotaggat att hon var i Paris, och även skrivit " "Helloo Parii" som caption. Problemet var bara att bilden var tagen i en helt vanlig Taxi Stockholm-bil i Sverige.

Ibland gör ju influencers bort sig lite grövre – som i fallet med Mimmi Kapell som använde en bok om arbetslägren i Gulag som inredningsdetalj.

Joanna Fingal utskrattad efter missen

Men riktigt så allvarligt var det absolut inte när modeprofilen och influencern Joanna Fingal tidigare i veckan efterlyste lite hjälp. 

På Instagram har Joanna Fingal över 50 000 följare. Bildkälla: Stella Pictures.

På Instagram Story delade Joanna med sig av en bild på en julgran, och till bilden skrev hon: "Är det någon som kan göra mig en björntjänst på Västermalmsgallerian".

Bilden uppmärksammades först av Tramsfrans som genast la ut den på Instagram. 

I kommentarsfältet strömmade reaktionerna in. Artisten Nanne Grönwall skickade skratt-emojis, och det var få som kunde hålla sig för skratt. Många av följarna skämtade även om ett annat uttryck som en del influencers använder helt fel – nämligen att ha en tyst minut.

"Kan vi ta en tyst minut för detta uttryck" och "låt oss ta en tyst minut för den gamla björntjänsten" var några reaktioner. 

Andra skrev kommentarer som "Älskar när svenskar inte kan svenska", "Orkar inte", "Det är så pinsamt" och "Men alltså suck… Men jag är inte förvånad".

Joanna Fingal själv tycktes ta det hela med ro. I Tramsfrans kommentarsfält skrev hon snabbt: "Haha, jag bjuder på den!".

Joanna Fingal tog kritiken med ro – som ett proffs. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.