Margaux Dietz
Margaux Dietz. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Hårda kängan mot Margaux Dietz: "Inte ett ord om hennes meltdown"

SVT:s dokumentär om Margaux Dietz har mötts av blandade reaktioner. En som inte är imponerad är Amilia Stapelfedt, som menar att Margaux har ändrat sin historia.


I SVT:s dokumentär "Kan vi förlåta Margaux?" får vi följa influencern Margaux Dietz, 32, kort efter att hon blev föremål för ett omfattande drev. 

Det hela började med att Margaux Dietz filmade en blodig man som låg utanför hennes dörr. Klippet blev snabbt viralt, och tusentals följare ställde sig frågan: varför filmade Margaux mannen? Varför ringde hon inte polisen? Eller ambulans? Varför la Margaux ut klippet? Varför lät hon sin son peta på mannen?

Margaux Dietz klipp spreds som en löpeld på sociala medier.

Frågorna blev fler och fler, men svaren uteblev från Margaux sida. Hon gick ut med en ursäkt på Instagram. Kort efter publicerade hon en serie märkliga bilder på sociala medier som hon senare raderade. 

Sedan blev det tyst.

Comebacken till offentligheten kom nästan 50 dagar efter att Margaux lagt ut klippet på den blodiga mannen. På Instagram berättade Margaux Dietz om den nya dokumentären.

Margaux Dietz: "Nej jag är inte hackad"

Reaktionerna har varit blandade, och en av de som nu kritiserar SVT och dokumentären "Kan vi förlåta Margaux?" är den politiska influencern Amilia Stapelfeldt, 28.

På Instagram Story delade Amilia ett klipp från dokumentären och skrev "Vad jag fick för mina skattepengar i år". Amilia följde sedan upp med en längre text, där hon bland annat ifrågasatte att SVT inte pratade med Margaux om de Instagram Storys hon la ut kort efter drevet som hon senare raderade.

Bland annat la Margaux ut en bild på en vissen pelargon. Till bilden skrev hon "Precis som jag växer den här plantan. Fortsätt växa ni också". 

Efter att fler märkliga bilder hade lagts ut på Margaux Instagram började följarna spekulera kring om Margaux var hackad, och andra drog likheter till Kanye West.

Margaux la då ut en selfie och skrev "Nej jag är inte hackad" följt av ett hjärta.

Margaux Dietz. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Amilia Stapelfeldt kritisk till dokumentären "Kan vi förlåta Margaux?" om Margaux Dietz

"Inte ett ord om hennes uppenbara meltdown när hon postade 6 inlägg i rad och sen raderades med något...onyktra budskap. Istället hävdar hon att hon inte hade tillgång till sociala medier eller internet när detta drog igång. Ingen ifrågasätter", skriver Amilia bland annat.

Amilia Stapelfeldt. Bildkälla: Stella Pictures.

Amilia skriver vidare att hon saknar kritiska frågor till Margaux Dietz, och Amilia ifrågasätter även Margaux version av händelserna.

"Det stör mig när hon uppenbarligen ändrar sin historia", skriver Amilia Stapelfeldt.

Amilia Stapelfeldt kritiserar SVT:s dokumentär om Margaux Dietz. Bildkälla: Instagram/amiliastapelfeldt
Amilia Stapelfeldt riktar skarp kritik mot SVT. Bildkälla: Instagram/amiliastapelfeldt


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!