Margaux Dietz
Margaux Dietz har tagit en paus från sociala medier. - Foto: Christine Olsson/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Snart 50 dagar utan Margaux Dietz: "Hoppas folk skäms"

Margaux Dietz var en av Sveriges mest framstående influencers. Men efter sin uppmärksammade och hårt kritiserade skandal så har hon legat lågt på sociala medier.


Margaux Dietz, 32, slog igenom hos den breda massan år 2017 med sin uppmärksammade förlossningsvideo, något som snabbt gjorde henne till en av Sveriges största influencers. 

Sedan starten på influencerhimlen så har Margaux uppdaterat flitigt, och på både Instagram och Youtube har hon följts av hundratusentals människor.

Men i början av november i år så hamnade Margaux i hetluften. Detta då hon lagt ut en video där hon skrattande filmade en blodig man som låg i hennes trapphus. Margaux Dietz klipp blev genast viralt och reaktionerna från både fans och samarbetspartners lät inte vänta på sig.

Margaux Dietz klipp möttes av massiv kritik.

Samarbetspartners som Stronger, Lumene, Mionetto, Revolution Race och Westfield Täby Centrum bröt alla sina samarbeten med Dietz. Westfield Täby Centrum gick så långt att de krävde att alla spår av det tidigare samarbetet de hade med Dietz skulle rensas bort.

Sedan skandalen briserade har Margaux förlorat över 11 000 följare på Instagram.

Margaux Dietz gick ut med en ursäkt där hon bland annat skrev:

"Jag inser att många är besvikna på mig. Jag kommer lämna kommentarsfältet öppet och förstår er som är arga eller upprörda. Men jag skulle vilja be er att hålla diskussionen så fri från påhopp som möjligt".

Margaux Dietz har legat lågt sedan skandalen

Sedan dess har det varit knäpptyst från Margaux Dietz håll. Hon har inte uppdaterat på varken Instagram eller Youtube. Det enda livstecknet från Dietz kom i slutet av november. Då la hennes bästa kompis Maximilian Müller ut en bild på Margaux där hon satt på en restaurang med skådespelaren Joel Lützow, 27.

Joel och Margaux Dietz. Bildkälla: Stella Pictures.

Den största hatstormen mot Dietz tycks nu ha lagt sig, och i hennes kommentarsfält är det nu flera följare som skriver att de saknar henne och undrar när hon kommer tillbaka.

"Saknar dig här Margaux, kom tillbaka", "Du är förlåten för länge sedan" och "Nu får du komma tillbaka, saknar dina härliga vloggar" är några kommentarer som har trillat in de senaste dagarna.

Margaux Dietz har ännu inte svarat på någon av kommentarerna

Margaux Dietz kommentarsfält fylls nu av fina ord från hennes följare. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".