Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson har gillat flera sexkommentarer på sin Instagram. - Foto: SVT, Instagrams kommentarsfält. Bilden är ett montage.

Pontus Rasmusson gillade sexkommentarer: "Måste rida snart"

Pontus Rasmusson har gått in och gillat flera sexkommentarer från sina följare. "Kalla kårar än en gång. Snälla Instagram, stäng ner hans konto", lyder en reaktion på Pontus beteende på Instagram.


Pontus Rasmusson, 24, har på kort tid blivit en av Sveriges mest omskrivna influencers. Men kanske inte av den anledningen som han själv hade hoppats på. 

Det var tidningen Svenska Dagbladets stora granskning av Rasmusson som blev startskottet för att flera större medier började syna barnidolen Rasmusson närmre.

Det resulterade i att Rasmussons samarbetspartners bröt med honom och att YouTube stängde ner hans kanal. Detta då de ansåg att han bröt mot deras barnsäkerhetspolicy som förbjuder innehåll som sexualiserar barn. I sina videos hade Rasmusson tagit upp ämnen som incest och våldtäkt.

Därefter har kritik riktats mot Rasmusson för att han ska ha ljugit om att ha skänkt pengar till barncancerfonden. Han är även anmäld till Konsumentverket av flera personer som menar att han inte varit noga med att uppge att telefonsamtal till hans växel kostar pengar. 

Något som kostade en flerbarnsmamma över 10 000 kronor – detta då hennes dotter ringt in över 1000 gånger. Utan att veta att det kostade pengar.

Pontus Rasmusson. Bildkälla: SVT

Vad gör Pontus Rasmusson idag?

Idag satsar Pontus Rasmusson på att starta upp sin kanal, men då YouTube inte tillåter honom på deras plattform längre så har Rasmusson nu gått över till den högerextrema plattformen Rumble. Det kan du läsa mer om här.

Pontus Rasmusson har blivit hårt kritiserad för att ofta anspela på sex, något som är udda då hans målgrupp till störst del utgörs av barn. I sin webshop sålde han tidigare stringtrosor med trycket "Pontus" på, och på TikTok la han ut en video med texten: "Om jag tar din oskuld lämnar jag dig aldrig, jag menar varför skulle jag någonsin lämna en tjej som litade på mig med hennes kropp".

Pontus Rasmusson gillar sexkommentarer från följarna

Nu kan Camilla Gervide som driver Bloggbevakning avslöja att det inte är det enda opassande som Pontus Rasmusson ägnat sig åt. 

På sin Instagram la Rasmusson i somras ut en numera borttagen bild där han sitter på en häst. Till bilden skrev han "Vill du rida tillsammans?" följt av ett hjärta.

Bloggbevakning skriver att inlägget, innan det raderades, hade 546 kommentarer, och att en stor del av kommentarerna var skrivna av barn.

"Jag vill rida dig" och "Jag vill gärna rida iväg på dig" är några kommentarer.

"Det här är kommentarer skrivna av barn. AV BARN! Som Pontus låter ligga kvar på inlägget.", skriver Gervide på Instagram.

Gervide ställer sig även frågande till hur Instagram kan låta Rasmusson fortsätta ha ett Instagramkonto.

I kommentarsfältet på Bloggbevakning är följarna upprörda.

"Kalla kårar än en gång. Snälla Instagram, stäng ner hans konto asap", "Mår illa" och "Hur i hela fridens namn kan detta slinka igenom?", "Det här är RIKTIGT illa...." och "Undrar så varför ingen polisanmäler honom?" är några reaktioner. 

En följare uppmärksammar även att Pontus Rasmusson själv hade gått in och "gillat" flera av kommentarerna.

Här är Pontus Rasmussons kommenterar på raderade bilden

Nyheter24 kan nu visa en del av de kommentarer som Pontus Rasmusson själv har gått in och gillat, innan han under torsdagen raderade bilden. 

Några av dem lyder "Vill du vara min häst Pontus måste rida snart" och en annan "Jävlar kanske jag och hästen kan switcha roller".

Här är några av kommentarerna som Pontus Rasmusson har gillat i sitt kommentarsfält:  

 

Alla de här kommentarerna har Pontus Rasmusson gillat i sitt kommentarsfält. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!